Aikido i Origami Majdan Zoo tokom zimskog raspusta
U periodu od 13. do 19. januara 2014. godine, predškolci, osnovci i srednjoškolci mogu učestvovati u besplatnom programu Dečijeg kulturnog centra „Majdan“. AIKIDO DEČIJI KULTURNI CENTAR „MAJDAN“ i AIKIDO KLUB „KOŠAVA“ (Društvo za tradicionalnu japansku kulturu) tokom meseca januara 2014. godine organizuju besplatne časove aikidoa za predškolce, osnovce i srednjoškolce.

PROVEDITE RASPUST NA DRUGAČIJI NAČIN VEŽBAJUĆI VEŠTINU JAPANSKIH VITEZOVA - SAMURAJA Dobrodošli su svi koji imaju želјu da se rekreiraju i nauče nešto novo. Aikido je borilačka veština što znači da nema takmičenja, a samim tim ni podele po polu, težini i sl. Vežbanje aikidoa obezbeđuje pobolјšanje motoričkih sposobnosti (izdržlјivosti, snage, koordinacije i brzine)  a sve to u atmosferi neopterećenoj pobedom i porazom.

Nije potrebna dodatna oprema - za početak samo majica sa kratkim rukavima i donji deo trenerke.
Treninzi će se održavati od 13. januara 2014. godine u prostorijama DKC Majdan  i vodiće ih Aleksandar Zdravković, nosilac crnog pojasa 4. DAN i Vladimir Vasić nosilac crnog pojasa 2. DAN, obojica nosioci zvanja Operativni trener aikidoa.

Ništa nije kao na filmu, dođite da probate!

Časovi su organizovani za uzraste od 6 do 12 godina i od 13 do 19 godina.

- Mlađa grupa od 6 do 12 godina – termini: utorak, četvrtak i petak (14, 16. i 17. januar) od 18h do 19h.

- Starija grupa od 13 do 19 godina - termini: ponedeljak i sreda (13. i 15. januar) od 21 h i subota (18. januar) od 9:30h.

Sala: 5

Prijave na : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

ORIGAMI MAJDAN ZOO - Origami je tradiocionalna tehnika savijanja papira nastala još u drevnoj Kini, ali se kao umetnost razvila u Japanu a danas je rasprostranjena širom sveta. Origami kod dece razvija u prvom redu tačnost i preciznost, a zatim finu motoriku i daje prva iskustva u čitanju jednostavnih ali ipak tehničkih nacrta. Kroz ovu radionicu deca će kroz igru sa papirom razvijati koordinaciju oko-ruka, opažanje i koncentraciju. Vodeći se temom životnjskog carstva, cilj ove radionice je pravljenje individualnih origami životinjica koje će na kraju biti deo velike celine, a to je Origami Majdan Zoo predstavljen kroz interesantnu umetničku instalaciju.

Radionicu vode: Una Stević, dipl. dizajner i Aleksandar Angelovski, dipl. građevinski inženjer.

Termini : svakog dana od 13. do 17. januara, od 17h. do 18:30h.
Sala: veliki Majdanov hol.
Uzrast: 7+

Prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Program je besplatan, prijave su obavezne na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a svi prijavljeni biće  obavešteni o učešću u programu putem mail-a  .