Opština Stari grad je u subotu 13. juna organizovala žurku i niz sportsko-zabavnih aktivnosti za posetioce bazena Milan Gale Muškatirović, kako bi se svečano obeležio početak sezone kupanja na popularnom bazenu na Dorćolu. Brojni Starograđani imali su priliku da uživaju u svirci džez kvarteta Milana Petrovića, besplatnom osveženju i sportskim aktivnostima.

Sportski klubovi sa opštine Stari grad predstavili su se prisutnima, a posetioci, mahom najmlađi, oprobali su svoje veštine u odbojci, malom fudbalu, rukometu i šahu i sjajno se zabavili. Za najbolje je opština Stari grad obezbedila nagrade u vidu besplatnih mesečnih propusnica za bazen.

Skoro 200 osnovaca sa Starog grada, koji su od oktobra na Galetu učili da plivaju, dobili su diplome i čestitke za uspešno završenu školu plivanja.

Sportskom duhu i dobroj atmosferi po kojoj je kupalište na Dunavskom keju poznato, doprinelo je i prisustvo brojnih glumaca Pozorišta „Boško Buha“, koje se nalazi na Starom gradu.

Marko Bastać iz opštine Stari grad navodi kako je namera opštine bila da na Galetu zajedno sa svojim komšijama, Starograđanima, obeleži početak dela godine u kom će upravo tu najviše sretati.

“Na Galetu je čitave godine živo, jer ovde naša deca uče da plivaju, treniraju vaterpolo i ostale sportove na vodi. Naši najstariji sugrađani, penzioneri se ovde rekreiraju, a od skoro i najbolji srpski plivači se ovde pripremaju za Olimpijske igre u Riju”, rekao je Bastać.