Svim Srcem za biciklistički festival "Beograd Velograd"
Međunarodni biciklistički festival"Beograd Velograd" koji za cilj ima promovisanje biciklizma biće održan u subotu 4. Jula u Beogradu. Najveći deo festivala je “Narandžasta biciklistička vožnja” kojaće početina Trgu Republike u 16h. Manifestacija koja se organizuje u okviru Festivala biciklizma u Beogradu, već treću godinu ima podršku Ambasade Kraljevine Norveške, a akciju je ove godine „Svim srcem“ podržala i Hemofarm Fondacija.

U subotu se očekuje oko 500 biciklista koji će laganim tempom voziti 12 kilometara. Start je na Trgu Republike, potom će se voziti kroz  tunel u Nušićevoj, pa preko  Brankovog mosta ka  Novom Beogradu. Staza za povratak vodi preko mosta na Adi, kroz Savsku i Karađorđevu ulicu. Planirano je da vožnja traje do 17.30. a „cilj“ je KC Grad, Savamala.

Učesnici sa najvećim brojem lajkova na oficijelnoj Fejsbuk stranici organizatora – Like my bike takmičenja - biće nagradjeni.

Osnivač festivala, norveški državljanin Ralf van der Zijdena, koji se pre nekoliko godina preselio u Srbiju,ističe da je cilj festivalapromocija svakodnevnog korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva. Ralf smatra da bi se time  Beograd učinio boljim, bezbednijim, čistijim i manje bučnim gradom.

Festival je besplatan i otvoren za sve  zainteresovane.Za sve koji nemaju bicikl, a žele da učestvuju u narandžastoj vožnji,  organizatori su omogućili besplatno iznajmljivanje.

Više OVDE