Potpuno novi događaj pod imenom Red Bull Fortmaster poziva sve avanturiste na jedinstvenu trku sa preprekama u centru prestonice, na Kalemegdanskoj tvrđavi, tokom dva dana, 22.05. i 23.05.2021. godine. Format događaja oslanja se na već popularne trke sa preprekama (OCR, Obstacle Course Racing), koje su u prethodnih nekoliko godina uzele maha po celom svetu, ali naravno uz prepoznatljiv Red Bull obrt. Naime, ovogodišnja beogradska trka na Kališu je samo prva u nizu od četiri trke koje za cilj imaju osvajanje različitih tvrđava po Srbiji. Sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti očekuje poduhvat osvajanja po jedne spektakularne srpske tvrđave godišnje, u periodu od 2021. pa sve do 2024. godine. Na prvom Red Bull Fortmasteru Kalemegdanska tvrđava će ugostiti do 1000 takmičara koji će na svaki mogući način pokušati da se izbore sa stazom dužine 3,5 kilometara prošaranom sa preko 20 jedinstvenih prepreka.

Na ovoj sprint distanci takmičari će prolaziti kroz vodu, blato, vatru i druge prepreke, tako simulirajući osvajanje tvrđave. Pošto osvajanje Kalemegdanske tvrđave nikad nije bilo lako, nemojte da vas zavara kratka staza, jer se takmičenje odvija tokom dva dana. Prvog dana svi takmičari će se kroz jednu kvaifikacionu trku boriti za svoje mesto u drugom danu takmičenja, kada će finalisti morati da prođu kroz čak tri kruga takmičenja. Uz snagu, brzinu i spretnost, taktika će takođe igrati važnu ulogu u osvajanju tvrđave, kao u vreme vitezova i njihovih slavnih pohoda.

Svi oni koji dođu do samog cilja, koji će se simbolično nalaziti kod čuvenog spomenika Pobednik, kući će poneti i prvu u nizu Red Bull Fortmaster medalja, dizajniranih specijalno za ovu priliku. Učesnici sva četiri događaja u Red Bull Fortmaster seriji trka će 2024. godine moći da spoje sve četiri medalje u jedan unikatni trofej i tako postanu ultimativni osvajači tvrđava - Fortmasteri.

Red Bull Fortmaster je od danas otvoren za sve one koji žele da iskuse jedinstvenu i nesvakidašnju avanturu u centru prestonice. Od danas su early bird kotizacije za prvi Red Bull Fortmaster dostupne po promotivnoj ceni za individualno (1.900,00 RSD) i timsko (četiri člana - 7.990,00 RSD) učestvovanje sve do 31. marta (ili do rasprodaje predviđenih količina).

Kotizacije su dostupne na linku - LINK >>
Informacije o događaju možete pronaći na LINK >>

*Na dane održavanja trke biće preduzete sve mere za minimalizovanje rizika zaraze virusom Covid-19, a koje će u tom trenutku biti na snazi od strane nadležnih institucija. Radi transparentnosti i odgovornosti prema takmičarima, institucijama i društvu generalno, u nedeljama pre trke biće jasno i blagovremeno komunicirane sve eventualne promene i moguće odlaganje trke Red Bull Fortmaster 2021.