Red Bull Half Court, koji je domaćoj publici poznat pod prethodnim imenom Red Bull Reign, vraća se nakon 3 godine pauze u Srbiju, a prvi put će biti održan u Novom Sadu, 19. juna. Ovaj dinamični 3x3 turnir koji propagira kulturu uličnog basketa, kulminiraće svetskom finalnom završnicom u Moskvi u septembru, gde će se više od 20 zemalja takmičiti za prvo mesto. Turnir će se nakon godinu dana pauze ponovo vratiti na radar svih ljubitelja dobrog basketa širom sveta, a 2019. godina je dovoljno dobar pokazatelj kakav je uticaj basketaške igre - više od 2.500 igrača je kroz više od 650 ekipa učestvovalo na Red Bull Reign turniru kroz nacionalne šampionate, kako bi se domogli svetskog finala.

Kako bi povratak Red Bull Half Court turnira bio još interesantniji, uz novo ime i turnir je ove godine realizovana i specijalna akcija “Kreiraj Svoj Teren” u kome su svi imali mogućnost da se prijave i oprobaju kao dizajneri terena i da uz pomoć svojih prijatelja plasiraju u top 10 najboljih radova, od kojih je stručni žiri odabrao dizajn koji će krasiti teren ovogodišnjeg turnira. Pobednički teren je kreirao mladi dizajner iz Novog Sada, Uroš Babić a kako će teren iz njegove mašte izgledati, možete videti ovde. Među članovima žirija u ovoj akciji se našao i Dušan Bulut, najbolji 3x3 igrač na svetu i globalni ambasador turnira Red Bull Half Court.

"Ako tek ulazite u ovu igru i mladi ste, basketaš u usponu, sigurno Red Bull Half Court može biti idealna podloga da pokažete svoj jedinstveni set veština na autentičnom basketaškom podneblju i terenu, u pravom uličnom okruženju", poručuje Bulut svima koji razmišljaju da okupe ekipu.

Sveže dizajniraj teren Kocka na Limanu, kraju iz kog je i Bulut krenuo do svetskog trona, biće domaćin prvog Red Bull Half Court turnira, koji će biti održan u skladu sa epidemiološkim merama važećim na dan turnira.

Prijave su od ovog momenta otvorene za sve one koji žele da se obrobaju za titulu najboljeg srpskog tima i pokušaju da osvoje svetsko zlato u Moskvi. Prijave fukcionišu po principu “first come – first serve” odnosno prvih 12 timova koji se prijave za turnir stiču pravo učestvovanja, a još 4 tima od svih prijavljenih će organizator pozvati da učestvuju u turniru. Imena timova biće objavljena najkasnije do srede 16. 06.2021. na sajtu redbull.rs.

Prijave možete pronaći na sledećem linku >>

Pravila su dostupna ovde.