POZNATI BRILJIRALI KOD “NOLETA “
Sjajan tenis, vrhunska zabava i fer-plej obeležili su finalni dan jedanaestog Hugo Boss teniskog turnira poznatih  na teniskim terenima centra “Novak” u Beogradu! Veliki broj poznatih , aktivnih rekreativnih tenisera i odvažnih debitanata,  uveličali su ovaj sjajan tradicionalni sportski i humanitarni događaj, i prikazali širok repertoar teniskih bravura na oduševljenje prisutne publike.

Budući teniski asovi, učesnici sedmog tradicionalnog Imlek Mini Tenis Open turnira za decu do 10 godina – stali su rame uz rame sa svojim starijim “kolegama” iz turnira poznatih u sjajnoj demonstraciji teniskog znanja i vrlina. Preko 50 dece koja su učestvovala u Imlekovom turniru oduševilo je sve prisutne i potvrdilo da Srbija ima sjajnu tenisku budućnost.

Neizvesni i zanimljivi mečevi  u finalnoj fazi muškog singla  predstavili su brojne zvezde naše javne scene  – poput Milana Kalinića, Nigora, Ivana Tomića, Aleksandra Gajšeka, Ilije Beloševića, … Posebnu pažnju privukao je egzibicioni meč poznatih, u kome su učestvovali Haris Džinović, kompozitor Slavkoni , Dženan Lončarević I Kiki Lesendrić , dok su takmičenje u ženskom singlu uveličale Jelena Zana, Ilda Šaulić. Ambasador SAD Majkl Kirbi i njegova supruga Sara po prvi put su se našli u polufinalu takmičenja u muškom dublu, odnosno u finalu u  ženskom singlu. Prava teniska poslastica priređena je u izuzetno zabavnom profesionalnom egzibicionom dubl meču, u kome su učestvovali prva juniorka sveta Ivana Jorović i Savo Milošević protiv  Marka Đokovića i Igora Miklje.

Humanitarni fond Hugo Boss turnira ovom prilikom je posebno posvećen postradalima od poplava u Srbiji – u zajedničkog akciji primarnog primaoca fonda turnira -  Organizacije grada Beograda za borbu protiv diabetesa “Plavi krug” i organizatora turnira.

Posebna donacija vode Jana za doprinos uspešnom razvoju profesionalne karijere uručena je našem najbolje rangiranom mladom teniseru na ATP listi – Peđi Krstinu,  dok je trofeje najboljim učesnicima i posebno nagrađenim igračima oba turnira tradicionalno uručio kapiten Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović. Ivana Jordan je otpevala himnu pre dodele trofeja.

Brojna publika i oduševljeni učesnici i partneri turnira složni su u oceni da su 11. Hugo Boss turnir poznatih I 7. Imlek mini tenis open uspešno nastavili tradiciju koja na pravi nacin ističe i popularizuje najbolje vrednosti sporta, druženja, fer-pleja i humanosti ! Sledeći turnir , po tradiciji, je zakazan za kraj septembra.

REZULTATI FINALA :

MUŠKI SINGL : Ilija Belošević / Aleksandar Gajšek 7 : 4

ŽENSKI SINGL : Ilda Šaulić / Sara Powelson Kirby 6 : 4

MUŠKI DUBL : Ivan Gagi Bugarčić i Bojan Šupeljak / Vlada Perović I Goran Radović Kengur – pri rezultatu 2:0 predat meč zbog povrede

IMLEK MINI TENIS OPEN :  Aleksa Oparnica / Andriana Jovanović  10:8

IGRAČ KOJI JE NAJVIŠE NAPREDOVAO : Niggor

IGRAČICA KOJA JE NAJVIŠE NAPREDOVALA : Jelena Zana