NIKE SLAVI DVADESET GODINA MODELA AIR MAX 95
Pre tačno dvadeset godina, tada mladi dizajner, Sergio Lozano, kreirao je Air Max patiku koja je promenila samu genetiku Nike patika za trčanje i zapalila maštu novoj generaciji dizajnera. Nijedna Nike patika pre toga nije imala sličnu konstrukciju, izbor boja, i vidljivi vazdušni đon na prednjem delu, kao što je to učinjeno sa Air Max 95 modelom.

Povodom obeležavanja dvadeset godina od Air Max 95, Nike proslavlja ovu značajnu godinu puštanjem dva nova modela patika: muški Air Max 95 Ultra Jacquard i ženski Air Max 95 Ultra. Oba modela predstavljaju kreacije iskusnih dizajnera, pred kojima se nalazio veliki izazov – kreirati nešto novo, drugačije, nadmašiti dosadašnje modele, a pritom zadržati povezanost sa originalnim modelom. Muški model kreirao je Ben Yun, a ženski Dylan Raasch. Dizajnerski dvojac nastavio je da prati pionirske korake Sergio Lozana i nastavi Air Max 95 tradiciju dugu 20 godina.

Krajnji rezultat njihovog rada je patika koja je upadljivo drugačija i odgovara potrebama aktivnog načina života. Tehnike izrade koje su korišćene daju ovim patikama veliku fleksibilnost, tako da prate anatomiju i kreću se zajedno sa stopalom, pružajući kako  udobnost tako i sigrnost dok koračate.

Novi modeli Air Max 95, Air Max 95 Ultra Jacquard i Air Max 95 Ultra dostupni su kupcima u Nike Store-u, kao i u Buzz prodavnicama.