DANILO ANĐUŠIĆ O DOLASKU NBA ZVEZDE DERIKA ROUZA
Danilo Anđušić, jedan od najboljih srpskih šutera i prvotimac čuvenog Virtusa izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da bude deo velike svetske turneje koju adidas organizuje u slavu košarke, a u okviru koje će najveća zvezda NBA Derik Rouz,  8. jula  posetiti Beograd.

-Izuzetno sam počastvovan što mi je adidas ukazao poverenje da budem promoter ovako velikog događaja kao što je dolazak Derika Rouza u Srbiju.  Reč je o jednom od najboljih košarkaša današnjice koji je uzor mnogim mladim igračima širom sveta, i siguran sam de će njegov dolazak i u našoj zemlji uticati na vraćanje popularnosti košarke kod najmlađih generacija– istakao jeAnđušić.

Mladi bek Bolonje i reprezentativac Srbije koji se često pominje i kao najbolji domaći šuter kaže da mu Rouz nije uzor samo iz razloga što igraju na različitim pozicijama. – Stil igre nam je različit, ali me impresionira njegova eksplozivnost i neverovatna brzina na kojoj bi mu pozavideo svaki igrač. Cenim ga i zbog činjenice da je postigao izuzetan uspeh u karijeri sa tako malo godina- kaže Anđušić.

Anđušić dodaje da ipak ima nešto zajedničko sa popularnim NBA superstarom, a to su adidas patike sa potpisom Rouza, D Rose 3.5 kojima je i srpski reprezantaticac poklonio poverenje: - Rouzove patike su definitivno najlakše i najudobnije  koje sam do sada nosio, a to mi je najvažnije kad sam na terenu. – kaže Anđušić.

Talentovani košarkaš koji od februara nosi dres čuvenog kluba iz Bolonje iz kojeg su mnogobrojna dobro poznata košarkaška imena nastavila karijeru upravo u NBA, ističe kako su ovakve turneje koje adidas organizuje u cilju širenja košarkaškog duha i promocije samog sporta izuzetno značajne, naročito u Srbiji, s obzirom da je popularnost košarke poslednjih godina kod nas opala.  

-Verujem da ovakvi događaji i dovođenje velikih košarkaških zvezda poput Rouza predstavljaju korak ka vraćanju stare slave košarke kod nas. Velika je stvar što ćedeca imati priliku da upoznaju i druže se sa takvim igračem i zato pozivam sve mlade košarkaše i ljubitelje basketa da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i osvoje svoje ulaznice za druženje sa Rouzom putem adidas basketball stranice na facebooku.

Na pitanje šta je još potrebno da bi košarka u Srbiji povratila poverenje i slavu kakvu je decenijama unazad imala, mladi as kaže: - Smatram da je najbitnije da naša košarkaška reprezentacija kao i klubovi iz Srbije ponovo počnu da ostvaruju dobre rezultate kao sto je to slučaj u tenisu.

Beograd je jedan od sedam gradova u Evropi koji će ugostiti Derika Rouza, a adidas će tom prilikom pružiti mogućnost svim ljubiteljima košarke da se još više približe košarkaškom duhu kojise već dugi niz godina neguje u Srbiji. Rouz će pored Srbije posetiti, Nemačku, Španiju, Italiju, Francusku, Hrvatsku i Veliku Britaniju.

Na velikom All star takmičenju ispred šoping centra Ušće, najtalentovaniji mladi igrači domaćih klubova, dobiće jedinstvenu priliku da pokažu košarkaško umeće pred Derikom Rouzom. NBA zvezda će im svojim savetima i znanjem pomoći da ostvare što bolji rezultat u ALL star nadmetanju u pogađanju trojki, zakucavanju i prezentaciji specijalnih veština, driblanju, dodavanju, vođenju lopte. Košarkaški superstar naći će se i u ulozi sudije, koji će odlučiti o pobedniku takmičenja.

Ulaznice za veliki D Rose event mogu da se osvoje okviru aktivacija u adidas monobrend radnjama, kao i preko kviza na facebook stranici “adidas basketball”.