Belgrade Underpants Run trka

“Belgrade Undeprants Run 2019” predstavlja treće po redu okupljanje hrabrih i luckastih trkača i trkačica u okviru zabavne i besplatne trke u gaćicama, koja se održava po snegu i minusu u subotu 26. januara u 12:00 časova. Trka družine 1600 m startovaće iz prostorija Beogradskog trkačkog kluba u ulici Tadeuša Košćuška 78 u blizini Dunavskog keja. Dve godine za redom grupa od desetak trkačkih entuzijasta, organizovala je ovaj nesvakidašnji događaj. Neočekivano, odaziv je bio odličan, pa se trci priključilo na desetine sugrađana, tako da ova trka već postaje redovna. Po rečima organizatora trke Veroljub Zmijanca, ideja je proistekla kao improvizacija ruske metode jačanja i oporavka organizma izlaganjem hladnoći i valjanjem u snegu, te danas veoma popularnoj i skupoj krio-terapiji koju vrhunski sportisti koriste posle napornih mečeva i treninga.

“Želja nam je da u ovom, pomalo tmurnom i poviše stresnom vremenu, ljudima pružimo jedan dan bezbrižnosti i udar dobre energije -  a kako drugačije da se osećate kada se na -5C skinete u gaće i trčite po snegu, a onda nakon toga uđete u saunu, te popijete topao čaj ili čašu kuvanog vina?”, rekao je Veroljub Zmijanac, dok je pripremao specijalno dizjanirani trkački kostim za ovu trku.

Organičenja za prijavljivanje ne postoje i učešće je besplatno. Svako dobre volje, ko je spreman da se skine u gaće i istrči 1000 metara po minusu je dobrodošao. Preko 1000 ljudi na Fejsbuku zainteresovano je za ovaj događaj, no organizotori očekuju da se stotinak najhrabrijih stvarno i pojavi na trci.

Svi zainteresovani potrebno je da dođu u Beogradski trkački klub u ulici Taduša Košćuškog 78 u 11:30 u nedelju 26. januara 2019. godine. Trka startuje u 12:00. Nagrada za pobednika ili pobednicu na ovoj trci biće BRC trkačka majica, a pobediće ne najbrži, nego najprovokativniji dizajniran kostim za trčanje.

Video: ovde