Adidas ponovo menja igru - saadizero™ f50 crazylight kopačke
Nakon nedavnog lansiranja Samba Primeknit, adidas sa ponosom otkriva još jednu inovaciju koja će promeniti fudbal: adizero™ f50 crazylight. Sa neverovatnom masom od samo 135g, adizero™ f50 crazylight je najlakša kopačka ikada napravljena. Težina je umanjena za neverovatnih 20 odsto u odnosu na aktuelne adidas adizero™ f50.

Prethodnih nedelja, adidas je dokazao svoju vodeću poziciju u fudbalskim inovacijama predstavljajući prvupletenukopačku na svetu (adidas Samba Primeknit); zatim inovativu kopačku koja spaja dva elementa u jednu celinu,kopačku i čarapu. U skladu sa konceptom lansiranja adizero 99g kopačke u inovativnoj adidas - fudballaboratoriji, u Londonu prošle godine, adidas nastavlja da pomera granice i sa ponosom primenjuje sve nove tehnologije u kreiranju adizero™ f50 crazylight.

adidas tim za inovacije razvio je potpuno novu, super-laku kožu sledeće generacije, koja značajno smanjuje težinu gornjeg dela kopačke, dok istovremeno garantuje visoki kvalitet i performanse. Uglađen dizajn u obliku strele, crne i zelene boje, koji naglašava utisak kretanja napred, završava se jarko narandžastim prepoznatljivim znakom sa tri pruge.

Pored stavljanja nove super-lake kože na gornji deo, preuređena je i SPEEDTRAXIONkonfiguracija krampona na đonu, kako bi se povećala brzina i fleksibilnost, ali istovremeno ne povećavajući ukupnu težinu kopačke. Šara na đonu ugravirana je laserom, kojoj je dodata premium prevlaka kako bi se umanjila težina i garantovala sjajan celokupan dizajn. Osnova konstrukcije đona je SPRINTFRAME, jak, ali super-lak donji deo, koji omogućava igračima savršeno izbalansiranu kopačku.

adidas je dominirao u fudbal “super-lakoj” kategoriji još od 2010., sa predstavljanjem adidas adizero™ f50,i nastaviće to da čini sa adizero™ f50 crazylight. Od njihovog predstavljanja, čuvene f50 kopačkenosili su velikani kao što je četvorostruki Ballon d’Or nosilac zlatne lopte,Leo Mesi, Geret Bejl, Arjen Roben i Luis Suarez.adizero crazylightje već uzburkao košarku, a sa ovom poslednjom inovacijom u fudbalu adidas nastavlja da pomera granice super-lakih performansi u sportu.

Nove adizero™ f50 crazylight kreirane su u saradnji sa najboljim svetskim igračima i na terenu će ih ekskluzivno nositi Geret Bejl, koji uskoro zvanično debituje u ovim kopačkama na terenu kadase Real Madrid susreće sa Šalkeom u okviru utakmica Lige Šampiona.

Dajući izjavu pre debitovanja u adizero™ f50 crazylight, Geret Bejlje rekao:“Već sam ih isprobao tokom treninga i osećaj je sjajan. Jedva čekam da ih nosim na terenu. Super lake kopačke mi definitivno daju prednost u odnosu na konkurenciju, i što su kopačke lakše to sam ja brži i okretniji. Nadam se da ću postići nekoliko golova u njima tokom narednih nedelja.”

O adidas fudbalu - adidas je globalni lider u fudbalu. Zvanični je sponzor i partner najvažnijih fudbalskih turnira u svetu, kao što su FIFA Svetski kup, FIFA Kup Konfederacija, UEFA Liga šampiona, UEFA Liga Evrope i UEFA evropskih prvenstava. adidas je i sponzori nekih od najvećih svetskih klubova, uključujući Real Madrid, FK Bajern Minhen, AC Milan, Flamengo i Čelsi. Neki od najboljih svetskih igrača na adidas spisku su Leo Mesi, Geret Bejl, Mesut Ezil, Dani Alveš, Oskar, Ćavi, Karim Benzema i Bastijan Švajnštajger.