50 BENDOVA UZ 50 PIVSKIH BRENDOVA
Na završnoj konferenciji za medije, a uoči početka najposećenije pivske manifestacije u ovom delu Evrope, danas je u Domu omladine još jednom istaknut značaj Belgrade Beer Festa za grad Beograd.
Da je jedanaest uspešnih godina iza ove manifestacije potvrdio je i gradski menadžer Goran Vesić, istaknuvši u obraćanju medijima da je reč o najvećem pivskom festivalu u jugoistočnoj Evropi, koji od osnivanja 2003. godine važi za mesto druženja i toleracije.  

“Belgrade Beer Fest je postao zaista simbol Beograda”, rekao je Vesić naglašavajući ozbiljan potencijal ove manifestacije u dovođenju domaćih i stranih turista.

Već jedanaest godina Belgrade Beer Fest svake godine poseti u proseku 700.000 posetilaca od kojih su brojni gosti iz regiona, Evrope i sveta.

Pored ekonomske dobiti za upravu grada je važna dobit u imidžu Beograda koja je nemerljiva, strani turisti i brojni novinari koji prate Beer Fest šalju u svet pozitivnu sliku o gradu i Srbiji, ocenio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će grad zajedno sa republičkim organima, policijom na ovogodišnjem festivalu sprovoditi dve akcije koje su veoma važne da bi se sačuvala pozitivna atmosfera: kontrolisaće se zabrana prodaje alkoholnih pića maloletnim posetiocima i izdavanje fiskalnih računa.

Belgrade Beer Fest je pitanjima bezbednosti uvek pristupao na najozbiljniji način. Broj incidenata za prethodnih jedanaest godina, u srazmeri sa brojem posetilaca je,  minoran, čemu je najviše doprinela izuzetna saradnja i angažovanje pripadnika MUP- a Republike Srbije. Pored pripadnika MUP-a i ove godine će festival obezbeživati članovi bezbednosne agencije Sectra Consulting.  Oni će zajedno sa organima reda kontrolisati ulaze u ograđeni prostor, a u akciju što boljeg obezbeđivanja posetilaca biće uključene i specijalne jedinice MUP-a za otkrivanje eksploziva i narkotika.

Jedna ambalaža koja se 100% reciklira, a da pri tom ne gubi na kvalitetu je limenka. Ball Packaging Europe Beolgrade je već šestu godinu partner Belgrade Beer Festa u kampanji “Biram da recikliram”, koja ove godine ima humanitarni karakter pa se zove “Biram da recikliram i doniram”.

Pored velike ponude domaćih i inostranih pivskih brendova posetioce  o ove godine očekuje izuzetan muzički program.

Zahvaljujući podršci Ambasade Sjedinjenih Američkih Država nastupiće velika svetska zvezda i dobitnik pet Gremi nagrada CeeLo Green, što predstavlja značajan doprinos kulturološkoj saradnji SAD i Srbije.

Ataše za kulturu Ambasade SAD u Beogradu, gospodin Drew Giblin naglasio je da veruje da je muzika odličan način da se radi na spajanju dve države, te istakao  da mu je posebno drago što u Beograd dolazi predstavnik musičke scene njegove rodne Atlante.

I specijalni gost završne konferencije za medije, pevač grupe Parni valjak Aki Rahimovski , koja će prvog  dana podelilti binu sa CeeLo Greenom , naglasio je da publika od njih može da očekuje puno energije i dobrog rokenrola.

Prvog dana festivala nastupiće i bendovi BlekBox, Love Hunters, kao Felix Da Housecat iz SAD.