Belgrade Fashion Week je kultna modna manifestacija u zemlji koja okuplja sve pasionirane ljubitelje mode. Ove godine pored svog tradicionalnog programa i revija poznatih domaćih dizajnera u okviru Belgrade Fashion Week-a oragnizovane su i mnogobrojne revije, kastinzi, izložbe, pop up radnje, ali i prikazani najnoviji trendovi u šoping centrima UŠĆE, BEO, Mercator i Delta City, koji predstavljaju svojevrsne modne community destinacije i mesta koja Beograđani rado posećuju. Cilj je bio približiti unikatni sjaj visoke mode mestima koji predstavljaju izvor modnih trendova i inspiracije za većinu stanovništva, stilski ih uklopiti i kroz tu sinergiju pokazati kako možemo unaprediti sopstveni kreativni izražaj. Tokom čitavnog maja meseca iz različitih uglova obrađivali smo modne teme, a mnogi su bili u prilici da osvoje i vredne šoping vaučere za kupovine u UŠĆE, BEO, Mercator i Delta City šoping centrima, koristeći benefite Tvoj Centar aplikacije.

Početak ovog modnog putovanja počinje BFW Pop UP radnjom na Centralnom trgu Delta Cityja kada su poznati domaći modni brendova Arte and Belezza, Atelje Alternativa, Classy gloves, Get Up, Lagami, Marija Handmade, Marija Sinđelić i Milena Radović izložiti svoje modne komade za sve posetioce ovog centra.

Poseban konkurs organizovan je u UŠĆE Shopping Center,gde su posetioci imali priliku da ih stilizuju poznati dizajneri Sonja Jocić, Lilly Taylor I Predrag Nerić , a najsrećniji  i da osvoje vredan šoping vaučere.

Tokom ove modne avanture, poseban program kreiran je za najmlađe modne zaljubljenike – kasting za male manekene u Mercator centru Beograd. Ovo je bilo jedno uzbudljivo i nesvakidašnje iskustvo za najmlađe da se oprobaju u ulozi manekena na reviji Beba kids ,u okviru Klaster revije.

Prava modna poslastica bilo je predstavljanje prolećenih trendova za sezonu SS 2022, uz paralelnu prezentaciju make up & hair style trendova u BEO Shopping Centeru tokom 14. i 15. maja, uz propratni šoping vikend.Program je bio organizovan na Centralnom trgu centra, a posetioci su na licu mesta mogli da dobiju dragocene savete od Belgrade Fashion Week modnih stručnjaka.
Modne trendove prezentovali su Ana Ostojic modni urednik magazina Elle, Marija Lakić, influenserka My Book of Fashion i dizajner Nevena Ivanovic – Neo Design.

Prezentacija se sastojala iz predstavljanja tri osnovna koncepta kada je prolećni stajling u pitanju.

Dostupan i udoban luksuz, jednostavan, pročišćen, bazno-klasični stil.

MonohromatskI setovI ili ansamblI bluza, široke ležerne pantalone, duge haljine novog boho izgleda, bermude i sakoi, sve u svetlim, do-bele-pastelnim i neutralnim tonovima .

Pop devedesete, hibridne dvehiljadite, hippy sedamdesete, mini šezdesete, oversized i puff osamdesete.

Jarke boje, odvažni krojevi, modeli koji ističu siluetu, materijali koji mame pažnju, boje koje nikada nisu izgledale ovako sočno- kao limun, malina, zrela lubenica, mango, kivi, lajm i narandza.

Spektakularni vatromet glamuroznih kreacija za matursko veće. Kristali, sjajne rese, mrežasti detalji, metalik odsjaj, gola ramena, visoke štikle…  Izrezi su glavni trend ove sezone. Ima ih svuda, a izgledaju veoma seksi i privlačno.
 
U nedelju 15. Maja u Beo Shoping centru vrhunski stručnjaci u domenu make - up i hair style veština su nam predstavili beauty trendove.

Make up trendove su prezentovali Ivana Canić, prošlogodišnja dobitnica nagrade za najboljeg šminkera beogradske Nedelje mode i Verica Jagodić, dugogodišnji profesionalni šminker koja je prezentovala atraktivne I korisne proizvode poznatog make up Brenda Kiko Milano.

Za atraktivne frizuer se pobrinuo studio Dejan Mladenović thj popularni Hair Deki koji svoje veštine deli i sa brojnim poznatim ličnostima.

Prezentacja se fokusirala na aktuelne maturske proslove odnosno na veliko interesovanje  devojaka koje su želele da saznaju kako bi trebalo da izgledaju u tim specijalnim prilikama.

Zajednički imenitelj svih beauty trendova je povratak prirodnom izgledu od fresh I nude look-a  kod šminkanja do natural looka I negovanih kosa kod frizura.

Make up I hair style tim beogradske nedelje mode je na nekoliko sjajnih primera pokazao ne samo ove prirodne trendove već I brzu I laku transformaciju do glamuroznih I trendova za večernje prilike.

U šminkanju dominiraju sparkling I glam look sa istaknutim crvenim karminima, a kord frizura duge negovane, često I stepenato šišane kose sa većim volumenom ili talasima. Interesantan je I povratak  vintage izgledu sa bledim nijansama šminke ili zaglađenim kosama I niskim punđama.