LEVI’S® I JUSTIN TIMBERLAKE PREDSTAVLJAJU PROLEĆNU KOLEKCIJU
Nemoguće je odvojiti grad Memfis od njegove muzike. Bilo da se radi o rock 'n rollu Elvisa Presleya i Jerri Lee Levisa, ili o R&B muzici Otisa Reddinga i Isaaca Haiesa, Bluff Citi je stvorio zvuk 20. veka. Za Justina Timberlakea, rodom iz Memfisa, ovaj grad imao je veliki uticaj na njegovu muziku i stil, što se prožima i kroz saradnju ostavrenu sa Levi`s® brendom na lansiranju nove kapsule prolećne kolekcije za 2019. godinu. “Memfis i muzika su veliki deo onoga što jesam”, rekao je ponosni vlasnik Grammy nagrade. “Takođe, ove dve, za mene važne stvari postale su značajan deo nove prolećne kolekcije. Prisećali smo se mesta i stvari iz mog detinjstva“. Drugi nastavak saradnje, pod nazivom „Fresh Leaves“, inspirisan je Memfisom i predstavlja nadogradnju bezvremenskih klasika Levi's® brenda – poput svežeg lišća na starom omiljenom drvetu – čineći ih istovremeno poznatim i novim, klasičnim i savremenim. Plus, Justin Timberlake nezvanični je vodič kroz njegov rodni grad.

Grafičkim motivima poput Zippin Pippin rollercoastera, smeštenog u starom East End parku, Skateland parka i Tigers košarkaškog tima Univerziteta u Memfisu, kao i motivima na jakni odata je počast Justinovim muzičkim idolima koji su imali veliki uticaj na njegovo muzičko stvaralaštvo. Kolekcija je prožeta nostalgičnim momentima Justinovog odrastanja u ovom gradu iz kojih je nastao čitav niz savremenih modnih komada.

„Kao prava američka ikona, Justin je savršen partner Levi’s® brenda i ova kolekcija slavi Memfis, njegov rodni grad, značaj američke muzike i autentičnost personalne ekspresije”, rekla je Jennifer Sey, Direktor marketinga za Levi Strauss & Co. “Kolekcija odaje počast gradu Memfis i nasleđu Levi’s® brenda, na čelu sa autentičnim, prvim plavim džinsom, orginalnim farmerkama 501®, kao i ostalim odevnim predmetima koji su tokom vremena postali prepoznatljivi“.

Naravno, u srcu tog stila nalazi se odličan par Levi's® farmerica, a za Levi’s® x Justin Timberlake prolećnu kolekciju to znači puno sužavanja. Prvo, Levi's® 501® Slim Taper u ispranoj crnoj boji, preuzete su iz prethodne zajedničke saradnje, gde su prvi put predstavljene tokom Justinovoj nastupa. Zatim, kupcima su na raspolaganju i nove Levi's® 501® Slim Taper u beloj boji, kao lagana prolećna varijanta.

Zajedno sa Levi's® 501® Slim Taper džinsom, kolekcija sadrži i veliki broj dukseva sa kapuljačom, kao i majice sa nazivom kampanje “Fresh Leaves”. Levi’s® je nastavio u prepoznatljivom maniru da kreira omiljene komade odeće, uz nostalgičnu notu i ljubav koju Justin oseća prema svom rodnom gradu.

Odabrani modeli iz ove kapsule biće dostupni u prodavnicama LEVI’S u Beogradu – Ušće shopping center i Rajićeva shopping center.