ADIDAS - ŠARENA SAMBA KOLEKCIJA KOPAČKI
Nova kolekcija obuće inspirisana Brazilom obeležava početak adidasove kampanje za FIFA Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. adidas je lansirao Samba kolekciju, kopačke inspirisane Brazilom koje slave živost i bogatstvo nacije domaćina Svetskog prvenstva. Po prvi put ikada, kao deo kolekcije Samba, adidas je lansirao novu kopačku iz svake od četiri klase, adizero™ f50, predator®, nitrocharge™ i 11pro, sa nizom novih svetlih, uzbudljivih kolorita. Svaku kopačku odlikuje poseban dizajn i identitet, i vrhunska tehnologija koja inspiriše buduće generacije fudbalera.

Lansiranje Samba kolekcije označava početak adidasove kampanje za FIFA Svetskoprvenstvo u Brazilu 2014. godine pod nazivom "All in orNothing". Turnir je najveći događaj na svetu i predstavlja najviši dometgde će biti Game On ili Game Over za najbolje svetske timove i federacije. Čitav tim adidas zvezda biće uključen u kampanju od Lea Mesija i Oskara, do Danija Alveša i Mesuta Ozila.

nitrocharge™
nitrocharge ™, kopačka koja zadržava energiju dizajnirana za sledeću generaciju fudbalera i koju nose Dani Alveš i EzekijelLaveci, dolazi u novoj vizuelno upečatljivoj lajm zelenoj boji. Kao kopačka dizajnirana za "Mašinu", igrača koji stalno trči, napada i neumorno pokreće svoj tim, Samba nitrocharge ™ ohrabruje igrača da ide do kraja, na sve ili ništa (Full on or be Gone). Sa svojim jedinstvenim i veoma elastičnim ENERGISLING ™ oko prednjeg dela stopala koji pruža potporu ivicama kopačke pospešujepreciznost okretakako bi seizoštrile reakcije na terenu. ENERGIPULSE ™ tehnologija obezbeđuje dodatnu energiju i njen dugotrajni povraćaj tokom sprinta. nitrocharge ™ kombinuje nove tehnologije donoseći “Mašinama” inovativni način na koji igraju lep fudbal.

adizero™ f50
adizero f50 ™, dugo očekivana kopačka za najbrže igrače kao što su Leo Mesi, Lukas Moura i GeretBejl, omogućava igračima da lete ili umru (FlyorDie) sa električnim nebo plavim koloritom. adizero F50 ™u potpunosti je zasnovana na preciznom inženjeringuu svakom aspektudizajna kopačke kako bi učinila igrača najbržim na terenu . Sa karakteristikama kao što su SPEEDTRAXION, sasvim novim, brzimizbalansiranim kramponimaza maksimalno ubrzanje i preciznu promenu pravca, i SPEEDFOIL, revolucionarnim materijalom koji kombinuje lakoću, mekoću i trajnost koji obezbeđuju udobnost, ali istovremeno i fiksiranost pete, Samba adizero ™ f50 je kopačka koja obezbeđuje igračima svetske klase da u Brazilu budu brži nego ikada pre.

predator® Lethal Zones
Živa roze boja Samba predator® LethalZones kopačkikojima podršku daju Oskar, MesutEzil i Fernando Tores, navodi igrača da lovi ili bude ulovljen (Hunt or be Hunted) Dizajnirane sa tehnologijom pet različitih "smrtonosnih zona” kako bi pružile izuzetnu kontrolu lopte, dodira, tačnost i moć, ove kopačke su napravljene da unaprede svaki aspekt igre.

11pro
Sa luksuznim ljubičastim koloritom, Samba 11pro koje nose Filip Lam, Ernanes i Frenk Lampard zadržavaju klasične atribute koji omogućavaju igračima da igraju ili da se sklone (Make the PlayorMakeWay). Sa izuzetno mekom i ultra-laganompremijumkožom bika, ove kopačke pružaju odličnoprijanjanje, performanse, udobnost i kontakt sa loptom. Novi jezik kopačke sa udobnim okvirom omogućava bolje prenošenje pritiska, dok optimizovana postavka krampona obezbeđuje maksimalno prijanjanje i ubrzanje, što 11pro i dalje čini pravim izborom za kompletne igrače.

Antoan Hadžimanolis, viši menadžer za proizvode, adidasglobal fudbala kaže: "Inspiraciju za Samba kolekciju potražili smo u Brazilu. Paket je živopisan, energičan i pun karaktera - baš kao Brazil! Od plaža Baije do karnevala u Riju, naše kopačke će preneti tonove i palete koje nikada niste videli ranije na fudbalskom terenu. "

Lansiranje Samba kolekcije prati video inspirisan Brazilom sa ključnim igračima koji će nositi kopačke. 90 sekundi dugačak video predstavlja i potpuno novu pesmu, "Bota", iz popularnog projektaBuraka Som Sistema, koji se udružio sa perspektivnim MC-jemKarol Conka. Karol je napisao  tekst i pojavio se u spotu, dajući mu lokalnu notu. Bend će objaviti numeru kao njihov sledeći singl, a biće dostupna za preuzimanje na adidasFootballSoundCloud kanalu, soundcloud.com/adidasfootball.

Najbolji profesionalni igrači na svetu nosiće nove kopačke iz adidas Samba kolekcije od 9. novembra, dok će se kopačke u Srbiji naći u prodaji od 5. decembra. Za više informacija posetite adidas.com/footballili

O adidas fudbalu - adidas je globalni lider u fudbalu. Zvanični je sponzor i partner najvažnijih fudbalskih turnira u svetu, kao što su FIFA Svetski kup, FIFA Kup Konfederacija, UEFA Liga šampiona, UEFA Liga Evrope i UEFA evropskih prvenstava. adidas je i sponzori nekih od najvećih svetskih klubova, uključujući Real Madrid, FK Bajern Minhen, AC Milan, Flamengo i Čelsi. Neki od najboljih svetskih igrača na adidas spisku su Leo Mesi, GeretBejl, MesutEzil, Dani Alveš, Oskar, Ćavi, Karim Benzema i BastijanŠvajnštajger.