Siemens organizovao obuku za Sitraffic Office softver za nastavno osoblje Saobraćajnog fakulteta
Nakon potpisanog sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kompanije Siemens d.o.o. Beograd, u junu ove godine, upešna saradnja se nastavlja kroz organizaciju obuke za rad na Sitraffic Office softveru.  Komapnija Siemens je fakultetu donirala računar sa instaliranim Sitraffic Office SW softverom, zajedno sa licencom za njegovu demo verziju.

Osnova ideja ove donacije je da se unapredi kvalitet nastave i obuke studenata Saobraćajnog fakulteta, kako bi se oni što bolje osposobili za rad u realnom poslovnom okruženju. U sklopu donacije, kompanija je organizovana i dvodnevnu obuku za nastavno osoblje fakulteta koje će u daljem praktičnom radu sa studentima korisititi ovaj Siemens-ov softver. Obuka je u prostorijama kompanije Siemens Srbija na Novom Beogradu održana 18. i 19. oktobra.

Softver Sitraffic Office predstavlja modularni SW sistem savremenih alata, koji pružaju efikasnije radno okruženje saobraćajnim inženjerima, planerima i operaterima saobraćajne mreže, u njihovim svakodnevnim aktivnostima planiranja, upravljanja i kontroli saobraćaja. On predstavlja jedinstveni paket SW modula koji obuhvataju kompletan radni ciklus, od planiranja, implementacije, pa sve do kvalitativne analize, a u skladu sa saobraćajnim zahtevima pojedinačnih raskrsnica, saobraćajnih ruta, ali i celokupne mreže.

Siemens-ova divizija Mobility predstavlja globalnog lidera na polju saobraćajne infrastrukture. Pored našeg bogatog iskustva na polju transporta i IT “know-how”-a, stalno radimo na razvoju novih, inteligentnih rešenja koja uvećavaju dostupnost infrastrukture, optimizuju tok saobraćaja i poboljšavaju iskustva putnika. To je način na koji elektrifikujemo, automatizujemo i digitalizujemo saobraćajnu infrastrukturu, dok danas postavljamo standarde za budućnost transporta.