Zvanicno otvoren konkurs za Sakura stipendije koje dodeljuju kompanija Japan Tobacco International i Ambasada Japana -  Sedmu godinu zaredom, kompanija Japan Tobacco International, u saradnji sa Ambasadom Japana, objavljuje konkurs za Sakura stipendije namenjene svim radoznalim i ambicioznim studentima i istraživačima, čija su interesovanja vezana za Japan. Prijavljivanje na konkurs trajaće do 15. januara 2018. godine, a pravo učesća imaju svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.
 
Prijave se vrše popunjavanjem obrasca na web stranici www.sakurastipendije.rs, gde će biti potrebno da kandidati obrazlože ideju svog rada - bez obzira da li je tema pravo, političke nauke, ekonomija, filozofija, kultura i umetnost, japanski jezik i književnost ili Kaizen.
 
Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da ce upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji i doprineti promovisanju boljeg razumevanja izmedju dva naroda.