Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger potpisali su u Nišu Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Grada Niša i kompanije Siemens. „Imajući u vidu ciljeve Grada Niša i naš koncept da strateški razvijamo grad u oblasti tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja, a svesni činjenice da je kompanija Simens prepoznatljiva na svetskom tržištu po pouzdanosti i kvalitetu svojih proizvoda i usluga, danas smo pristupili potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji.

Verujem da ćemo zajedno uložiti razumne napore kako bismo proširili i unapredili saradnju na primeni inovativnih tehnoloških rešenja“, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, istakavši da će sporazum dalje imati uticaja na potrebna unapređenja u oblastima značajnim za podizanje kvaliteta života stanovnika ovog grada i regije.

Generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji Udo Ajhlinger naglasio je da se veoma raduje saradnji sa Gradom Nišom, jer naša kompanija vidi veliki značaj u daljem razvoju svih gradova u Srbiji. Takođe, Siemens nudi inovativna rešenja i poslovne modele koji gradovima pružaju mogućnosti da se tehnološki partneri uključe u ranoj fazi planiranja njihovog daljeg razvoja. Ono što je Siemens prepoznao na primerima upešne saradnje sa gradovima na globalnom nivou, je da oni gradovi koji su to uvideli postaju konkurentniji i održiviji. Mi smo partner koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija - „ključ u ruke“ - rešenja.

Ovaj sporazum će obema stranama omogućiti razmenjivanje informacija o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetski efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za gradove, a koji su direktno primenljivi za Grad Niš. Ukoliko se donese odluka da takva rešenja implementiraju, naša kompanija će predstaviti analize i iskustva na sličnim projektima koji su bili sprovedeni u drugim gradovima.