MIODRAG KOSTIĆ: DOBRA IDEJA KLJUČ USPEŠNOG PREDUZETNIŠTVA
Nakon što je početkom leta MK Grupa uputila Istraživačkoj stanici Petnica donaciju od 2 miliona dinara, ova holding kompanija nastavlja sa aktivnostima, ali ovaj put u vidu deljenja najvažnijeg preduzetničkog resura – znanja. Miograd Kostić, predsednik MK Grupe, održao je predavanje mladim umovima Srbije, učesnicima Istraživačke stanice Petnica i preneosvoja iskustva sa početka svoje preduzetničke karijere, ali i otkrio šta je to potrebno da bi pojedinac „zapao za oko“ budućem poslodavcu ili investitoru.

On je naglasio da se preduzetništvo u Srbiji često pogrešno tumači. “Biti preduzetnik ne znači samo imati svoju firmu i imati mnogo novca. U današnje vreme digitalne revolucije i brzih promena na tržištu, koja su potpuno promenila način poslovanja, za uspeh je dovoljna dobra ideja i inovativan način da se ona realizuje”,poručio jeg. Kostić.

Vlasnik MK Grupe potkrepio je prenešeno znanjeI kroz niz primera iz prakse, koji pokazuju da sa dobrom idejom i dobor odabranom nišom poslovanja, može da se postigne uspeh.

Podsećanja radi MK Grupa donirala je sredstva koja pokrivaju blok letnjih naučnih kampova u ovoj godini, kako bi naši mladi talentovani učenici mogli da se nesmetano usavršavaju i ostvaruju odlične rezultate i u budućnosti.

Istraživačka stanica Petnica je najveći centar ovoga tipa u čitavoj južnoj i jugoistočnoj Evropi. Svake godine kroz preko 160 različitih kurseva, kampova i seminara IS Petnica prođe oko 3,000 mladih iz preko 500 škola iz svih delova Srbije. Petnica pruža podršku naučnoj nastavi u preko 400 škola i danas je važan autentični nacionalni brend.