Microsoft razvojni centar kao primer podrške obrazovanju - MDCS Open Days
Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) otvorio je danas svoja vrata za sve zainteresovane studente i srednjoškolce iz čitave Srbije, u okviru dvodnevnog događaja – MDCS Open Days. Više od 600 mladih biće u prilici da se upozna sa radom razvojnog centra jedne od najvećih tehnoloških kompanija sveta, čuje iskustva inženjera i praktikanata, kao i da sazna više o projektima i Microsoft tehnologijama koje se razvijaju u beogradskom centru.
 
Tokom posete, srednjoškolci i studenti mogu da steknu dragocena iskustva koja će im pokazati da se informacione tehnologije danas nalaze u svakoj grani industrije i da bez obzira čime odluče da se bave, digitalna pismenost, razumevanje algoritama i osnovnih znanja iz oblasti kompjuterskih nauka, doprinose njihovoj konkurentnosti na tržištu rada. 
 
Prepoznavanje talenata i podrška mladima da razvijaju svoj potencijal, suštinski je deo misije MDCS-a,  pa tako Centar već više od 10 godina na različite načine podržava učešće naših najtalentovanijih srednjoškolaca i studenata na brojnim međunarodnim takmičenjima. ACM je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmičenja u programiranju, na kojem naši studentski timovi nekoliko godina unazad ostvaruju zapažene rezultate, uz podršku Microsoft razvojnog centra. EUROBOT takmičenje iz robotike, BSUIR iz informatike i WER takmičenje iz edukativne robotike, takođe spadaju u bitnija nadmetanja za koja Centar obezbeđuje pomoć učenicima i studentima iz Srbije. Naravno, ovde se podrška ne završava i MDCS će nastaviti da doprinosi da mladi na svetskim takmičenjima uspešno predstavljaju Srbiju.