Studenti se često na kraju svojih studijskih dana suoče sa velikim brojem pitanja poput: “Kako posle fakulteta započeti svoju karijeru?”, “Da li je znanje koje su stekli tokom školovanja adekvatno za zaposlenje?”, “Kako najbolje predstaviti sebe kroz CV i pripremiti se za čuveni razgovor za posao?”. Centar za razvoj karijere studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je našao način da studentima olakša prve korake ka budućoj uspešnoj karijeri i sa tim ciljem već treću godinu za redom organizuje međunarodni studentski projekat Kongres studenata elektrotehnike i računarstva. “KSER”, kako je poznatiji među studentima, se ove godine organizuje na Zlatiboru u periodu od 14. do 17. marta i ponovo će na jednom mestu okupiti studente iz Srbije i regiona zajedno sa uvaženim profesorima i predstavnicima prestižnih kompanija koje posluju u oblasti elektrotehnike i računarstva, softverskog inženjerstva, telekomunikacija, elektronike i energetike.

Učesnici Kongresa će imati priliku da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka na neke od aktuelnih tema iz pomenutih oblasti, učestvuju na radionicama i panel diskusijama, kao i da razmene iskustva sa svojim kolegama iz drugih gradova i država, ali i da ostvare mogućnost sticanja praksi, stipendija i prvih zaposlenja.
 
Kongres je u prethodne dve godine posetilo više od 900 učesnika iz kojih su proistekle cele generacije mladih naučnika, istraživača i inženjera. Mnogi od njih se sa zadovoljstvom i ove godine vraćaju kako bi zajedno sa svojim iskusnim kolegama direktno promovisali nauku kroz investicije u znanje.

Verujemo da će i ovogodišnji Kongres studenata elektrotehnike i računarstva sa svojim kvalitetnim sadržajem i velikim brojem novih posetilaca, biti prvi korak ka početku uspešnih karijera mnogih studenata.