Kompanija Pernod Ricard Srbija renovirala deo Fakulteta primenjenih umetnosti i donirala prvu mobiln
Već šest godina, tokom Dana odgovornosti 18.500 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard širom sveta, napušta svoje kancelarije i dan provodi na terenu - radeći. Tog dana zaposleni, kao ambasadori društveno odgovornog poslovanja, promovišu odgovorno konzumiranje alkohola, osnaživanje zaposlenih, zaštitu planete i razvoj lokalnih zajednica. Ove godine, pažnja je usmerena na renoviranje i građenje objekata koji će koristiti lokalnoj zajednici. Ideja je da se lokalne zajednice obogate mestima za druženje, sastanke i razmenu iskustava. Na ovaj način, zaživela je vizija grupe Pernod Ricard da putem zajedničkog napora postanu “kreatori druženja”.  

U Beogradu, 26 zaposlenih u kompaniji Pernod Ricard Srbija, posvetili su Dan odgovornosti uređenju dvorišnog prostora Fakulteta primenjenih umetnosti u kome će studenti stvarati, ali i izlagati svoja umetnička dela. Zaposleni su donirali Fakultetu i mobilnu galeriju, prvu ovakve vrste u zemlji. Svrha galerije je da izlaže studentske radove, ali i da publika uživa u umetničkim delima koja će putovati i prikazivati se na različitim i nesvakidašnjim mestima širom Srbije.
 
Povodom otvaranja, studenti su pripremili postavku “Izložba radova studenata grafičkog dizajna FPU” koja je predstavljena u renoviranoj bašti Fakulteta. Autor izložbe je naš poznati dizajner i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Miloš Ilić. Nakon izložbe, gosti su uživali u Absolut koktelima, koji su često prisutni na važnim  kulturnim manifestacijama. Još od partnerstva sa Endi Vorholom 1985. godine, brend Absolut Vodka je sarađivao sa više od 550 umetnika širom sveta!