U velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u produkciji agencije Fabrika, 01.Februara, održana je dodela nagrada za IZUZETNE LIČNOSTI 2020. – ličnosti koje ‘’inspirišu i motivišu na pozitivne društvene promene”, ličnosti koje se izdvajaju svojim autentičnim i pozitivnim stavom prema životu i radu, i koje kao takve treba da budu uzor mladima I opštoj javnosti. Manifestacija je, zahvaljujući ličnostima laureata ali i prestižu članova žirija, postala prepoznatljiva, kredibilna,  prestižna, medijski atraktivna.  Podstakla je značaj istinske društvene odgovornosti. Priznanja se dodeljuju pojedincima koji svojim načinom života i rada (čime god da se bave) promovišu prave vrednosti (talenat, autentičnost, preduzimljivost, hrabrost, uspeh i istrajnost, velikodušnost, inovativnost... ) I na taj način doprinose vidljivosti I značaju jedne drugačije “kulturne struje”u našem društvu, drugačije od one glasnije i vidljivije “struje površnosti i lošeg ukusa”. 

Ko su IZUZETNE LIČNOSTI?

To su pojedinci koji načinom zivota i rada promovišu vrhunske vrednosti.

Parametri: -    Ljudskost (njihov odnos prema porodici, saradnicima, poslovnim partnerima...), Talenat, Autenticnost, Preduzimljivost, Hrabrost, Uspeh i nacin na koji su ga postigli (rad, talenat, istrajnost), Velikodusnost, Otvorenost, Iskrenost,     Posvećenost, Upornost, Pristojnost, Inovativnost, Stav, Pri  izboru IZUZETNOG PARA/PORODICE, vrednuju se vernost, ljubav, požrtvovanost....Nagradjuju se ličnosti koje inspirišu druge i podstiču ih da budu bolji i uspešniji. Lčnosti koje inspirišu i motivišu druge na pozitivne društvene promene
 
IZUZETNE LIČNOSTI 2020, većinom glasova,  izabrali su sledeći članovi žirija:

1. Prof Neda Todorović-Predsednik
2. Akademik Prof Arh Brana Mitrović
3. Tanja Peternek- novinar
4. Nebojša Bradić -pozorišni reditelj
5. Jelena Bulatović-izvršni direktor Srpske Asocijacije menadžera
6. Prof.dr.Dubravka Stojanovć- istoričar
7. Aja Jung-direktor Festivala igre
8. Prof.Bojan Suđić- dirigent
9. Prof.dr.Ratko Bozović-kulturolog I sociolog
10. Vesna Malisić- novinar
11. Igor Marojević- pisac
12. Dejan Tomašević- bivsi košarkas I filantrop
13. porodica Đoković
14. Robert Čoban, Predsednik kompanije Color press group
15. Prof.dr.Stanko Crnobrnja- reditelj
16. Prof.dr.Ivan Medenica-Prof. na Fakultetu dramskih umetnosti I dir.Bitefa
17. Jasna Dimitrijević- direktor Kolarčeve zadužbine
18. Milutin Petrović- reditelj
19. Slavimir Stojanovic- dizajner
20. Dr.Kori Udovicki ekonomista
21. Petar Peca Popović-rok novinar, publicista, kolumnista
22. Bogdan Bogdanović, košarkaš
23. Direktor agencije Fabrika

Dobitnici priznanja: IZUZETNE MLADE LIČNOSTI 2020. - MLADI LEKARI VOLONTERI Udruženja AKTILUM iz Niša. Nagradu je primio Dimitrije Stojanović, osnivač I Predsednik Aktiluma, nagradu dodelila Dragana Mićalović.

IZUZETAN TIM 2020. – RADNICI U ZDRAVSTVU u COVID SISTEMU. U ime svih Covid bolnica I njihovih zaposlenih, nagrade su primili:
- Pravnica Gordana Vićentijević, šef odseka javnih nabavki i odgovorno lica u komisiji za donacije  iz KBC Bežanijska kosa
- Gđa Afrodita Đorđević, medicinska sestra, koja je provela 30 godina na intenzivnoj nezi Kliničkog centra Vojvodina I od prvog dana epidemije u crvenoj zoni.
- Prim.dr Dejan Trailov, internista-gerijatar u KBC Zvezdara  koji je ujedno tokom epidemije Covid-19 bio i KOORDINATOR KBC ZVEZDARA ZA COVID.
- Prof.dr.Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, koji je od prvog dana, sa malom pauzom, u Covid sistemu.
- Milka Čehić, glavna sestra Klinike za infektivne i tropske bolesti kliničkog centra Srbije
nagradu dodelio: Irfan Mensur

UZUZETNA PORODICA- Porodica JELIĆ(JU GRUPA) nagradu su primili Dragi I Žika Jelić, nagradu dodelio Petar peca Popović

IZUZETNA ŽENA- Svetlana Ceca Bojković, U njeno ime nagradu je primila ćerka Katarina Žutić, Nagradu dodelila Vesna Čipčić

IZUZETAN MUŠKARAC-Željko Lučić baritone, koji se iz Nemačke obratio video linkom. Nagradu dodelio Bojan Suđić

IZUZETNA LIČNOST 2020. - dr.Aleksandar Kavčić, nagradu dodelila Predsednica žirija Prof.Neda Todorović

Kao I svake godine, dodeljena je specijalna plakata koju je Prof.Ivan Medenica uručio kompaniji I&F Grupa,  ZA DRUŠTVENO ODGOVORNU KAMPANJU “HVALA DOKTORI”!. U ime I&F Grupe, nagradu je primila Katarina Pribićević, direktorka strateškog planiranja.

Sponzori manifestacije: ERSTE BANKA SRBIJA i LAMDA DEVELOPMENT