INOVACIJA U LEČENJU GLAUKOMA
Implant debljine ljudske vlasi rešava i najteže slučajeve glaukoma - Sve pacijente koji pate od glaukoma, naročito one sa težim ili neuspešno lečenim oblicima ovog oftalmološkog oboljenja, obradovaće vest da se od nedavno u Miloš Klinici primenjuje nova minimalno invazivna metoda, koja je na svetskom nivou pokazala izvanredne rezulate i uspešnost u lečenju. Miloš Klinika, članica Medigroup-a, najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji, postala je prvi sertifikovani oftalmološki centar na teritoriji naše zemlje, za minimalno invazivnu hirurgiju glaukoma, koja se vrši ugradnjom „XEN gel“ implanta. Nova metoda za lečenje čak i najtežih oblika glaukoma, dostupna je zahvaljujući saradnji sa proizvodjačem ovog implanta, kompanijom „Allergan“, koji je svetski lider u ovoj oblasti. 
 
„XEN gel“ implant dobio je dozvolu za implementaciju od Američke komisije za hranu i lekove 2016. godine i od tada se naširoko primenjuje u celom svetu. Indikovan je u slučajevima glaukoma kod kojih kapi i laserske intervencije više ne pomažu, zatim kod glaukoma otvorenog ugla ili refraktornih, a čak i kod prethodno neuspešno operisanih glaukoma. 
 
Za razliku od klasične operacije glaukoma, koja podrazumeva veće traume oka, upotreba XEN gel implanta, koji je debljine ljudske vlasi, čini da je zahvat minimalno invazivan, te da se izvodi ambulantno, a ozbiljne postoperativne komplikacije su skoro u potpunosti izbegnute.  
 
Miloš Klinika, članica Medigroup-a, organizovana je kao Specijalna bolnica za oftalmolgiju i Centar za refraktivnu hirurgiju sa ukupno sedam kompletno opremljenih oftalmoloških ordinacija, kabinetom za funkcionalnu dijagnostiku, ultrazvukom i terapijom laserima, kao i sa tri operacione sale i dnevnom bolnicom.