Dodeljene Balkanske nagrade: Mira Knežević nagrađena za doprinos umetnosti Balkana!
Srpska modna dizajnerka, slikarka i književnica Mira Knežević Eka sinoć je u Pozorištu na Terazijama nagrađena značajnim priznanjem. Okupilo se društvo poznatih ličnosti! Ova umetnica koju možemo videti na Belgrade Fashion Week dešavanjima i ostalim gradskim poznatim, modnim događajima poznata i po svom višetiražnom romanu ,,Žena kao stena'', ima veliki povod slavlje. Kako je krajem prošle godine dobila Kraljevsku nagradu za umetnost, modu i slikarstvo - Svestranost u umetnosti, tako je nastavila da ređa priznanja jedno za drugim.  Na svečanoj ceremoniji dodele priznanja ,, Balkanska nagrada 2018. '' za rezultate ostvarene u kulturnom, javnom i privrednom životu na teritoriji čitavog Balkana,  dodeljena joj je statua za ,, Doprinos modnoj umetnosti i širenju tradicionalnih vrednosti Srbije i Balkana'' . Po odluci žirija, ovo priznanje pripada onima koji su svojim stvaralaštvom privukli pažnju medija na Balkana.

,, Kada sam izašla na scenu srećna, ponosna i pozitivna shvatila sam koliko sam toga ostvarila u svojoj umetničkoj karijeri. Balkanska nagrada koja mi je dodeljena odlukom radnika priznatih medijskih kuća na Balkanu daje mi vetar u leđa i volju da nastavim da istražujem širom Balkana sve etno motive i predstavljam narodu u velikim i malim gradovima. Dodatna satisfakcija i ljubav prema poslu čine da budem još bolja u onome što radim. Kao što rekoh u jednom intervjuu, inspiraciju crpim u Izraelu, Egiptu, Indiji i mnogim drugim državama... ali isto tako i na Kosovu i Metohiji gde sam odrasla. Od najranijeg detinjstva sam učila i istraživala etno, želeći da spajam sa savremenim komadima u oblačenju. Večeras su kolege iz javnog sveta mnogo pozitivno reagovale na moju večerašnju odevnu kombinaciju, zbog čega sam još jednom shvatila da se ljudima dopada sve što je drugačije. '' izjavila je Mira Eka i dodala ,, Sama kategorija da sam dobila za doprinos umetnosti i širenju tradicionalnih vrednosti Srbije i Balkana'' je još jedna potvrda da narod sa Balkana i te kako zna da proceni kvalitet, raritet i pravu umetnost.

Dodeli priznanja prisustvovale su mnogobrojne poznate ličnosti koje su dobijale nagrade i zahvalnice u različitim kategorijama : pevačica Neda Ukraden, grupa ,,Luna'' , pevač Šako Polumenta, glumac Br​anisav Lečić, poznato televijsko lice Suzana Mančić, grupa Neverne bebe, pevač Renato Henc i drugi...