Bubble Cup 9 - međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente!
Razvojni centar Majkrosoftau Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se do kraja marta prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9. Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rešavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno 2008. godine od strane Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji sa željom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima, i promoviše timski rad. Tokom devet godina održavanja takmičenje se razvilo u prestižni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo više od3000 učesnika.

Bubble Cup takmičenje sprovodi se udve faze: 1. faza-dve onlajn runde i 2. faza-finale u Beogradu. Nakon registracije koja je otvorena tokom marta 2016. godine,na internet portalu  www.bubblecup orgorganizuju se dve onlajn runde – prva od 1. do 25. aprila, i druga od 1. do 25. maja 2016. godine.

Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema unapred definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

Značaj koji Bubble Cup ima u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je reč o jednom od retkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbedi znanja potrebna za zaposlenje u najvećim svetskim kompanijama.

„Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosofta u Srbijije da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz neprestano organizovanje i podržavanje brojnih inicijativa i programa. Bubble Cup takmičenje je među njima, i izuzetno smo ponosni na uticaj koji ima u razvijanju novih generacija programera i inovatora“, ističe Nataša Malinović, Direktor Bubble Cup-a.

Finale „Bubble Cup“ takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Za detalje u vezi samih pravila takmičenja zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org na imejl adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition