Sloboda. To je reč koja definiše brend Yves Saint Laurent. Uvek na ivici. Eksperimentiše bez ograničenja. Nadilazi granice. Neustrašiv i pun samopouzdanja, ovaj modni kreator se 1971. odlučio potpuno razotkriti kada je, obnažen, snimio intimne i provokativne fotografije za reklamu svog prvog muškog mirisa. Nagost: krajnji gest koji odiše samopoštovanjem čoveka koji je živeo prema sloganu TOUT, MAIS TERRIBLEMENT – „Sve sa dozom preteranosti”. I za žene koje inspiriše. Mirisom Libre Yves Saint Laurent Beauté pruža ženama YSL-a istu nesputanu slobodu da odišu arogancijom i željom. Seksi. Senzualna. Asertivna. Iz dubine njenog gorućeg srca do senzualnosti njene sjajne kože od koje vas prolaze žmarci, Libre žena pomera granice ženstvenosti. Na tankoj liniji između muževnosti i ženstvenosti, ovaj novi parfem koji su kreirali Anne Flipo i Carlos Benaïm sadrži sve ono što Libre Eau de Parfum čini kultnim mirisom.

Obogaćen blistavom i svežom senzualnošću koja ga čini očaravajućim i prožimajućim kao nikada do sada, njegovu nežnu i svetlu zlatno-ružičastu nijansu u njenom potpunom sjaju koji odiše seksipilom otkriva nova, viša verzija kultne dizajnerske bočice mirisa Libre.

Dodajući čistu, nežnu notu belog čaja u svežinu raskošne lavande i goruću senzualnost apsoluta cveta narandže, Libre Eau de Toilette naglašava prepoznatljivu napetost mirisa između hladnog i toplog. Milovanja sunca i svežine vode. Seksi fuzija mirisa i nage kože koja predstavlja današnju potrebu za većom transparentnosti i povezanosti među ljudima.

Jer sloboda je danas važnija nego ikad pre. Ostavlja svoj trag na jedan jedinstven, emotivan, intiman način. Ona nije samo stanje uma – ona predstavlja način života. Ispišite svoj život na sopstvenoj koži. Prihvatite pravu sebe, svoje emocije i želje. Gorite najsjajnijim plamenom. Osećajte se dobro. I pritom mirišite fantastično, uronjeni u blistavu auru mirisa Libre Eau de Toilette...

U 2021. usudite se da otkrijete svoju vatru.
Iskusite uzbuđenje. Seksi, cool napetost otkrivanja.

ŽIVITE SVOJU SLOBODU. 
MIRIS.
DODIR SENZUALNOSTI NA GOLOJ KOŽI.

Toaletnom vodom Libre Eau de Toilette kultni miris brenda Yves Saint Laurent Beauté otkriva najsvežiju, najsjajniju i najženstveniju interpretaciju do sada, izraženu njegovom delikatnom svetlom zlatno- ružičastom bojom, inspirisanom poznatim prirodnim nijansama iz kolekcija Saint Laurenta.

„Prozirnost. Bistrina. Autentičnost.” To su ključne reči kojima su se vodili Anne Flipo i Carlos Benaïm, kreatori parfema Libre Eau de Parfum, kada su prilagođavali formulu za Eau de Toilette kako bi je učinili jednako odvažnom i provokativnom kao original, ali sa jasnijom dozom intimnosti. Prvo emocije, zatim delovanje. Mirisni kontrasti su naglašeni stvaranjem fluidnog, prozračnog prostora između nota, čistog i jasnog poput beskrajnog plavog neba.

Dizajn mirisa Libre počiva na seksi i odvažnoj igri između dva glavna sastojka, posebno izrađenih za Yves Saint Laurent Beauté: aromatične raskošne lavande iz francuske Provanse i zanosnog apsoluta cveta narandže iz Maroka. Savremenost ovog koncepta temelji se na napetosti između muževnosti njegovog fougère sastava, klasične porodice mirisa za muškarce, i krajnje ženstvenosti belog cvetnog srca.

Inspirisan prefinjenom aromom procvetalih listova čaja, nova sjajno zlatna nota belog čaja naglašava blistavost cveta narandže i pojačava svežinu lavande. Njegov nežni biljni i voćni miris se takođe meša sa cvetnim bogatstvom meke note đurđevka, ujedinjujući tako celu kompoziciju. Lakši, svežiji i suptilniji od češće upotrebljavane note crnog čaja, bistar zlatni akord belog čaja, sačinjen od kombinacije prirodnih i veštačkih sastojaka, čini parfem čistim i prozirnim.

„Tražili smo način na koji bismo poboljšali formulu, učiniti je čistom i prozirnom. Do zlatnog akorda belog čaja došli smo sasvim nenadano. Jednostavno smo imali osećaj da je to to”, objašnjavaju majstori kreatori parfema. „Budući da je miris uniseks, pruža novu, delikatniju dimenziju napetosti između muževnosti i ženstvenosti, koja je toliko karakteristična za parfem Libre.”

Prožete daškom akorda blistavog bergamota, kristalne kruške i sočne jabuke, „gornje note otvaraju miris sa osmehom”, kažu parfimeri. Nakon toga, baš kao da otkriva nagu sjajnu kožu ispod oštro rezanog sakoa, srce mirisa otkriva svoju senzualnost okupanu suncem: opojni apsoluti cveta narandže i arapskog jasmina osveženi čistim, zaokruženim, zelenim i odvažnim naglašenim akordima đurđevka.

Ali, uprkos autentičnosti novog zlatnog akorda belog čaja i nota đurđevka, Libre Eau de Toilette još uvek u nama pobuđuje mnoštvo emocija. Oslobađajući se latica svog cvetnog srca, otkriva kvalitet madagaskarske burbon vanile kojoj nema premca, ističući na taj način sve bogate arome potpuno zrelih mahuna.

Svež. Topao. Čist. Sa kontrastima koji na koži stvaraju osećaj dodira, Libre Eau de Toilette odiše senzualnošću. Miris slobode nikad nije bio toliko blizu i tako ličan.

EKSKLUZIVAN PROGRAM KOJI SE TEMELJI NA PRIRODNIM SASTOJCIMA, OSMIŠLJEN POSEBNO ZA YSL

Visokomodni preokret klasičnog muževnog stila, Libre je izrađen od materijala vrhunskog kvaliteta u čast Yvesu Saint Laurentu. U ovoj liniji napravljenoj po meri ključni prirodni sastojci parfema su dekonstruisani, a potom rekonstruisani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

SRCE RASKOŠNE LAVANDE Francuska

Nova sorta lavande razvijena zbog svog mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predelima Provanse u Francuskoj. Raskošna lavanda Yvesa Saint Laurenta je iz održivog uzgoja i predstavlja deo programa koji ima za cilj promovisanje i povratak plantaža lavande u Francuskoj.

Nakon berbe cveće se prvo destiluje parom, čime se dobija 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcioniše uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da izvuku samo najlepše frakcije. Srce raskošne lavande svežiji je i cvetniji odraz njene esencije, posebno izrađeno za ovaj brend.

SRCE LAVANDINA Francuska
Lavandin, hibrid dveju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odeće (odakle i engleska reč za veš, „laundry”) i dosta se dugo povezivao sa pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih plantaža u Francuskoj. Kvalitet koji ulazi u Libre dobija se iz održivih uzgoja, sa ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cene i garantovanjem stabilnih cena u dugoročnom smislu.

Za ovaj se miris koristi se samo sveže ubrano cveće, bez zelene stabljike. Cveće se destiluje na pari i zatim dekonstruiše molekularnom destilacijom i ponovo aranžira u „srce”. Time se izdvajaju najbogatiji i najzanimljiviji mirisni elementi lavandina pa se dobija srce lavandina bez kamfora, dok se istovremeno zadržavaju intenzivna svežina i snažan uticaj u gornjim notama sa daškom cvetnih, rustičnih i aromatičnih mirisa. Srce lavandina je posebno izrađeno za YSL
.
PREMIUM EKSTRAKT BURBON-VANILE Madagaskar

Cvet vanile koji oprašujemo rukom na dan cvetanja daje nam zelene plodove koje je potrebno ubrati kada sazre i sušiti šest meseci kako bi se razvila njihova aroma.

Vrhunski ekstrakt vanile upotrebljen u mirisu LIBRE EDT, dobija se korišćenjem najmodernije tehnologije izvlačenja esencije, čime se zadržava puna, bogata aroma ploda. Ovaj moćni ekstrakt nežne teksture zahvata jedinstveni sveži efekat sazrelih mahuna vanile uz balzamične tonove.