KREMA I BALZAM ZA OBNOVU ZAŠTITNOG SLOJA KOŽE RUKU I USANA
Ove jeseni La Roche-Posay predstavlja dva nova proizvoda u liniji Cicaplast koja ubrzava epidermalno obnavljanje: Cicaplast Mains je nova krema koja umiruje, štiti i pomaže obnovu zaštitnog sloja kože oštećenih i iscrpljenih ruku. Cicaplast Levres balzam za obnovu zaštitnog sloja kože usana, popunjava nastala oštećenja i sprečava njihovo ponovno nastajanje. Balzam, hranjive, upijajuće teksture zaslužne za užitak pri korišćenju stvara bezbojan, zaštitni i umirujući sloj za trenutan osećaj prijatnost i elastičnosti usana. Cicaplast Mains & Levres upotpunjuju liniju proizvoda Cicaplast za višestruko obnavljanje  kože cele prodice i tako postaju neizostavni deo „Kućne apoteke“.

Ne samo da su ruke i usne vrlo osetljive sa fiziološkog gledišta, već su i najizloženije agresivnim uticajima. Hladnoća, sunce i zagađenje njihov su najveći neprijatelj, ali postaju osetljive i zbog svakodnevnih kućnih obveza. Ruke su prekrivene kožom koja sadrži malo lojnih žlezda, a uz nedovoljno često korišćenu zaštitu mogu postati  izrazito osetljive i dolazi do nastanka stanja koje se još naziva i „dermatitis domćica”. Neki poslovi su posebno grubi prema rukama: zdravstveni radnici, fizički radnici, frizeri i pekari  stalno su u dodiru sa rastvorima, deterdžentima i agresivnim sredstvima za čišćenje, pa im ruke znaju biti tako oštećene da više nisu u stanju da rade. Usne su preterano izložene zbog toga što su prekrivene izuzetno tankim slojem kože, pa im nedostaje zaštitni sloj. Takođe sadrže vrlo malo melanina, što ih čini posebno osetljivim na delovanje UV zraka. Vremenski uslovi, ali i obično izduvavanje nosa ili nanošenje šminke  tada mogu prouzrokovati bol.  

2011. godine  CICAPLAST Baume B5 sa tehnologijom za obnavljanje epidermalnog sloja kože postao je neophodan deo „kućne apoteke“. Danas je La Roche-Posay potencijal obnove kože linije CICAPLAST proširio na ruke i usne:

CICAPLAST MAINS krema za obnovu zaštitnog sloja kože ruku - Umiruje, štiti i pomaže obnovu zaštitnog sloja kože iscrpljenih ruku, oštećenih štetnim delovanjem kod kuće ili na poslu. Cicaplast Mains prva je La Roche-Posay zaštitna krema za ruke koja hidrira i pomaže obnavljanje najoštećenijh ruku. Krema koja ostavlja zaštitni sloj, brzo se upija, sadrži  termalnu vodu La Roche-Posay te je primerena za ruke oštećene svakodnevnim kućnim i profesionalnim aktivnostima. Nemasna i nelepljiva tekstura otporna je na pranje ruku i mehaničko trenje.

CICAPLAST LEVRES balzam za obnovu zaštitnog sloja kože usana - Prvi obnavljajući balzam s termalnom vodom La Roche-Posay koji stvara zaštitni sloj na usnama te na taj način popunjava nastale raspukline i sprečava njihovo ponovno nastajanje. Balzam hranjive upijajuće teksture zaslužne za užitak pri korišćenju stvara bezbojan, zaštitni, umirujući i obnavljajući sloj za trenutan osećaj prijatnosti i elastičnosti usana. Proizvod je primeren  za usne i područja oko usana sa suvom, ispucalom i nadraženom kožom. Ograničava nastanak novih pukotina do 12 sati nakon primene.

CICAPLAST MAINS: GLICERIN + NIACINAMID ZA DUBINSKU OBNOVU ZAŠTITNOG SLOJA
Glicerin stvara nevidljivi zaštitni sloj u borbu protiv štetnog delovanja. Nevidljiva, neprimetna „rukavica“ štiti epidermis od spoljašnjeg štetnog delovanja i pomaže u procesu obnavljanja kože. Niacinamid umiruje osećaj svraba, podstiče sintezu lipida i tako doprinosi ubrzanju obnove zaštitnog sloja kože. Prirodan zaštitni sloj kože dugoročno je obnovljen.

CICAPLAST LEVRES: KARITE MASLAC + PANTENOL ZA ZAŠTITU I OBNOVU USNICA

Karite maslac osigurava masne kiseline slične strukture onima koje se prirodno nalaze u koži te igra aktivnu ulogu u procesima hidratacije i  pomaže vraćanju elastičnost suve kože. Formula takođe sadrži Pantenol za umirujuće delovanje. U kombinaciji sa MP-Lipidima ublažava gubitak vode za biološko i dugotrajno uspostavljanje zaštitnog sloja kože. Dubinski hidrirane  usne ponovno postaju elastične i prirodno meke te je pojava pukotina ograničena.

LA ROCHE -POSAY CICAPLAST: SASTAVNI DEO „KUĆNE APOTEKE“

Lnija proizvoda Cicaplast koja pomaže bnovu epidermalnog sloja kože osmišljena je za negu cele porodice, za tanku, osetljivu, nadraženu ili oštećenu kožu. Cicaplast gel ubrzava obnovu iritirane ili ispucale kože. CicaplastBaume B5 umirujući je balzam koji višestruko pmaže obnovu kože i pruža dvostruko delovanje: trenutno umiruje kožu, a zatim je štiti i pomaže kod obnove zaštitnog sloja kože. Cicaplast Mains & Levres upotpunjuju liniju Cicaplast – neizostavni deo “svake kućne apoteke“

CICAPLAST MAINS: 810,00 RSD*
CICAPLAST LEVRES: 530,00 RSD*
*Neobavezujuća preporučena  cena ( Kupac je slobodan da, u svako doba, nezavisno i samostalno odredi vlastite maloprodajne cene, u skladu sa svojom cenovnom politikom)