Švedska kompanija FOREO već treću godinu zaredom pruža svoju podršku udruženju Žena uz ženu koje organizuje karavan Budi hrabra – pregledaj se, opremljen ultrazvučnim aparatom i opremom za dijagnostički pregled. Ova akcija za cilj ima podizanje svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti kroz pružanje besplatnih preventivnih preglede svim ženama širom Srbije i trajaće u periodu od 15. marta do 12. aprila ove godine. Udruženje je nastalo sa ambicijom da iz borbe sa karcinomom dojke, svaka žena , bilo ona koja je prošla ili prolazi kroz takvo iskustvo, ali i sve zdrave dame, nauče više, otklone nedoumice i dobiju odgovore na mnogo pitanja ili razbiju predrasudu. U cilju daljeg doprinosa osnaživanju žena i podizanju svesti o ranoj dijagnostici raka dojke, Foreo pruža svoju velikodušnu podršku udruženju Žena uz ženu. 

Saradnja sa udruženjem počela je pre tri godine kada je kompanija FOREO po prvi put pružila podršku aktivnostima koje udruženje organizuje, poput karavana koji za cilj ima da ženama omogući besplatan ultrazvučni pregled dojki. Samo prošle godine, u oktobru, posećeno je 13 gradova u Vojvodini i Centralnoj Srbiji, dok je tokom oktobra meseca obavljeno 1487 pregleda, od kojih je kod 9 dijagnostikovan rak dojke.

Nažalost, većina žena obolelih od ove opake bolesti nisu bile u mogućnosti da obave preventivne ultrazvučne preglede. Zbog toga, obilaskom manjih mesta u Srbiji, kao što su ove godine Pančevo, Stara Pazova, Inđija, Ruma, Mali Požarevac, Sopot, Aranđelovac, Topola, Gornji Milanovac, Knić, Trstenik, Paraćin, Ćuprija i Smederevska Palanka, kompanija FOREO u saradnji sa udruženjem čini preventivne preglede dostupnim značajnom broju žena.Više informacija o samom karavanu možete pronaći na Instagram profilu udruženja Žena uz ženu.

Osim karavana, udruženje Žena uz ženu bavi se i psihološkom podrškom žena jer je neophodno da žene u ovakvim situacijama ne zaborave na samopouzdanje. Stoga, Foreo prepoznaje potrebu u oblasti zdravlja i pruža finansijsku i stručnu podršku organizacijama koje ulažu u sigurniji i bolji život svih žena.

Ova društveno odgovorna kompanija, osim što pruža podršku humanitarnim akcijama u Srbiji, veoma je efikasna i na globalnom nivou, gde, između ostalog, podržava i neprofitnu organizaciju Living Beyond Breast Cancer koja nastoji da ženama pruži pouzdane informacije o raku dojke. Kako bi podržala rad organizacije, kompanija FOREO donira 5 odsto svakog prodatog roze aparata u oktobru svake godine i na taj način doprinosi posvećenosti organizacije za sve žene koje boluju od raka dojke.

Kompanija Foreo ne samo da podržava akcije ovog tipa, već kroz svoje proizvode promoviše zdrav i kvalitetan način života, koji svim damama pomaže da održe i fizičko i mentalno zdravlje.