Tokom zimskog perioda naša koža trpela je zbog oštrih vremenskih uslova i dugog boravka u zatvorenim prostorijama. Zato joj je sada, sa dolaskom proleća,  čak i ako ste je posvećeno negovali, potrebna priprema za nove vremenske uslove i duži boravak na otvorenom. U tome ćete joj najbolje pomoći ako u svoju rutinu nege uvedete određene promene. Neke od njih bi trebalo da budu:
- Redovan blagi piling, preporučen dva puta nedeljno - Osim što će vaša koža izgledati lepše i biti meka na dodir, redovno uklanjanje mrtvih ćelija sa površine obezbediće da bolje upija sastojake preparata za negu. Naš predlog: Eucerin® DermoPure Piling gel sadrži mlečnu kiselinu i mikročestice, dubinski čisti pore, uklanja mrtve ćelije sa površine kože, umanjuje mitisere i čini kožu mekom i glatkom.   

- Intezivna hidratacija, svakog jutra i večeri

Hladnoć, vetar i suv vazduh u zatvorenim prostorijama doprineli su da naša koža konstantno gubi vodu. Nedovoljna hidriranost doprinela je i da bude osetljivija i izgleda umorno, a da bore budu više uočljive.

Naš predlog: Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster, serum ultra-lagane formulacije, udružuje dejstvo hijaluronske kiseline i glicerina, dva najpoznatija i najpouzdanija “čuvara” hidriranosti kože. Kap ovog seruma ujutru i uveče, pre dnevne ili noćne kreme, obezbediće vašoj koži 24-časovnu hidrataciju, blistavost i jedrinu i umanjiti sitne bore na površini.

- Viša ili visoka UV zaštita, pre svakog izlaska napolje

Sunce ima mnogobrojne pozitivne uticaje na naše fizičko i psihičko zdravlje, ali izaziva i negativne posledice poput prevremenog starenja kože, pojave hiperpigmentacija, alergija…Zato u dnevnu rutinu sada obavezno uvedite preparate sa višim ili visokim faktorom zaštite (SPF), koji će obezbediti fizičku i biološku zaštitu kože od posledica dejstva UV zračenja i takozvane HEVIS, vidljive svetlosti visoke energije.

Naš predlog: Eucerin® Anti-Age Tonirana kremu za zaštitu od sunca SPF 50+ ili neki od drugih Eucerin® toniranih preparata za zaštitu lica od sunca, specijalno formulisanih prema potrebama vaše kože, obezbediće vašoj koži potrebnu negu i efikasnu zaštitu i doprineti da iz upotrebe izbacite teške pudere koji zatvaraju pore i ne dopuštaju koži da diše.

Da biste efikasno sproveli  “veliko prolećno spremanje” vaše kože, veoma je važno da izaberete adekvatne preparate. Upravo zato, tokom prvog pravog prolećnog meseca, od 14. do 16.aprila u bolje snabdevenim apotekama širom Srbije održavaju se Dani Eucerina. U tom period, sve Eucerin® preparate koji se nalaze u  ponudi odobrane apoteke možete kupiti po ceni umanjenoj za 20%. Popust se ne odnosi na specijalna pakovanja i preparate čija je cena već snižena.