Artdeco vam donosi 10 osnovnih pravila - Maturski make-up
S obzirom da je većini djevojaka ovo prva prilika da zabljesnu na gala večeri upravo njima u čast, kada je reč o izgledu teži se savršenstvu: pripreme najčešće počinju nedeljama unapred i stvaraju dodatni stres. Zato nam Art Deco preporučuje šminku iz svoje kolekcije, svečani make-up za matursko veče, s kojim ćete blistati. Make-up za maturske večeri klasični je svečani make-up, što znači da mora izdržati promene temperature, sve vrste rasvete i različite emocije – sve do do jutra! Pogledajte deset osnovnih pravila za savršen make-up!

1. Trajnost make-upa postiže se bazama i fiksirnim puderima, a ne teškom i vodootpornom šminkom. Vaša koža je živi organ koji diše. Ako je zatvorite u plastičnu masku znojitiće se i mastiti više nego inače. Baze poput Skin perfecting make-up base zagladiti će male nepravilnosti na površini kože i sprečiti uvlačenje tekućeg pudera u pore. Fiksirni puder sadrži belu glinu koja upija prirodnu masnoću koja se tokom večeri izlučuje i na suvim licima. Nanosi se na gotovi make-up celog lica (doslovce ga „fiksira“) i iz bele boje prelazi u transparentnu.

2. Poštujte vlastite crte lica: istaknite prednosti, prikrijte nedostatke!

3. Obrve su okvir lica, uvek! Bez njih make-up nije dovršen. Štagod da ste s njima do sada radili uvek se može popraviti – dodati obrve koje nedostaju, oblikovati i naglasiti u skladu s ostatkom lica. 

4. Ne forsirajte trendovski look! Fotografije s maturske večeri uspomena su za celi život.

5. Razigrajte se s bojama! Ovo je veče gde slavite vaše uspehe! Ne morate se držati klasičnog crvenog karmina i crnog ajlajnera. Smeđe oči se posebno ističu u kombinaciji ljubičastih nijansi.

6. Odaberite lagani tekući puder koji možete nanositi u slojevima za jače prekrivanje. Zapamtite – puder se isprobava vertikalno –povucite crtu od lica do vrata preko ruba vilice – ton koji se ne vidi je vaša boja. Za preplanuli izgled koriste se bronzeri, a ne pretamni tekući puder.

7. Veštačke trepavice? Samo ako imate stvarno kratke trepavice. Radije odaberite ugradnju ekstenzija nego trepavice na trakici (nema smisla da na pola večeri po podu tražite otpalu trepavicu). I ovdje se vodite načelom „manje je više“. Preguste i preduge trepavice ometaće vam vid, a kad počnu ispadati oko će izgledati gore nego pre ugradnje. Svakako napraviti 3-5 dana prije maturske večeri kako bi se smirilo crvenilo oko očiju i(li) popravio mogući propust.

8. Imate kratku haljinu ili otvorena leđa, haljina je bez rukava, a vi jednostavno ne možete pocrneti ma koliko se trudili? Spray on Leg Foundation je već godinama savršen proizvod za svečane prilike u toku proleća kada nam treba instant preplanulost. Ovaj bronzer u spreju koji se može koristiti na celom telu postaje vodootporan nakon što se osuši pa ga možete koristiti i sa belim komadima odjeće. Skida se vodom i sapunom kod sledećeg tuširanja.

9. Zapamtite 3 stvarčice koje je dobro imati u torbici u toku večeri:

- Oil control paper – papirnate maramice presvučene tankim slojem pudera u prahu za „prepudrati nos“ tj. ukloniti površinsku masnoću bez dodavanja prevelike količine kompaktnog pudera

- Magic fix – fiksator karmina koji se poput laka nanosi u tankom sloju na karmin. Kad se osuši garantovano izdrži...

- Cool & Fresh spray – vodica za osveženje u spreju s mirisom narandže. 

10. Za ovu priliku prepustite se u ruke profesionalnog šminkera! Ovo posebno vrijedi u slučaju jako problematičnog tena ili vidljivih ožiljaka koje želite prikriti. Na šminkanje idite nakon frizera (jer vam inače operu pola lica zajedno s kosom) i nemojte kasniti niti izvoljevati. Šminkerii su školovani profesionalci s iskustvom i za vas će uvijek naći najbolje rješenje u skladu s vašim željama. Prepustite im se i ostatak noći ostajete blistavi kao i na početku!