Industrija lepote je na rubu velike transformacije. Potrošači više ne traže samo proizvod koji če učiniti da izgledaju bolje, već koji će doprineti da se i osećaju bolje. Ova promena u načinu razmišljanja dovela je do povećanja potražnje za proizvodima koji nude više od puke koristi za kožu. Švedska kompanija Foreo, koja važi za jednog od vodećih inovatora na polju tehnologije namenjene nezi kože, objavila je svoje viđenje trendova u industriji lepote koji će obeležiti predstojeću godinu, nagoveštavajući veliku transformaciju u industriji i sjedinjavanje trendova u domenima lepote i zdravlja. Negovanje pokožice kao spoljnog dela kože - Pokožica je deo kože koji je u neposrednom kontaktu sa spoljašnjim uticajima koji mogu da imaju negativne posledice po zdravlje naše kože. Zbog toga je negovanje ovog sloja od izuzetne važnosti, jer sprečava da različiti toksini naprave nepredviđenu štetu. Upotreba različitih kozmetičkih sredstava sumnjivog sastava, kao i sredstava za borbu protiv akni, mogu da sadrže kiseline koje slabe pokožicu, čime najveći organ ljudskog organizma postaje osetljiviji na različite iritacije.

FOREO upozarava da nijedan sastojak ne može u potpunosti da pruži adekvatnu zaštitu pokožice ukoliko ne postoji odgovarajuća prevencija, međutim FOREO LUNA 3 uređaj za čišćenje lica svojim nežnim silikonskim čekinjama otklanja 99% toksina akumuliranih na koži, pritom oštećujući pokožicu.

„Mali zalogaji lepote“

U cilju lepog izgleda, često se izbegavaju zalogaji omiljenih poslastica, ali se ipak pored toga često podleže  „malim zalogajima lepote“ u smislu mini terapija. Jedan od uređaja, koji nema negativne posledice po kožu a omogućava brze minin terapije je FOREO IRIS masažer očiju. Sa mini-terapijom u trajanju od 60 sekundi, ovaj masažer pruža neinvazivnu, brzu i efikasnu masažu očiju, omogućavajući relaksaciju mišića lica i očiju otklanjajući osećaj umora.

Injekcije nasuprot neinvazivnih metoda

Na osnovu izveštaja o ispitivanju tržišta, vrednost tržišta kožnih sredstava koja se ubrizgavaju prelazi 5,1 milijardu dolara, sa tendenicijom daljeg rasta. Međutim, Foreo Institut iz Stokholma smatra da 2023. godina donosi sasvim novu dimenziju bezbolnih kožnih tretmana, za koju se ljudi sve više opredeljuju. U prilog ove tvrdnje, idu u korist i porast tražnje za FOREO Bear uređajima za 175%. Naučno je dokazano da ovaj mikrostrujni masažer garantuje koži povećanu čvrstinu i elastičnsot za samo nedelju dana sa zapanjujućom efikasnošću.

Uspon tehnologije namenjene lepoti

U 2023. godini nas očekuje uspon najnovijih tehnoloških dostignuća, kombinovanjem najauktelnijih postignuća u domenima veštačke inteligencije i proširene realnosti sa zadovoljavanjem potreba koje se tiču lepote. Jedan od uređaja koji oslikava ove najnovije trendove je i FOREO UFO 2 maska za lice koja povećava nivo vlažnosti kože za 126% u rekordnih 90 sekundi. Efekat tretmana traje i do 6 sati a za samo 7 dana dolazi do uklanjanja bora na licu.

FOREO je vizionarski brend koji želi da sprovede revolucionarne promene u industriji lepote mimo prolaznih trendova. Kreirajući proizvode koji ljudima daju samopouzdanje i neguju njihovo mentalno zdravlje, FOREO pruža svojim potrošačima mogućnost da imaju negovanu kožu. Budućnost lepote donosi još intenzivniju integraciju zdravlja i lepote, a zahvaljujući primeni najsavremenije tehnologije za rešavanje problema zdravlja kože, Foreo će nastojati da bude lider koji oblikuje industriju lepote i tek treba da dostigne svoj puni potencijal u godinama koje dolaze.