Januar važi za najdepresivniji mesec u godini, a treći ponedeljak, takozvani “blue Monday”, smatra se najdepresivnijim danom u godini, podatak je Nacionalne Geografije. Teorija plavog ponedeljka osmišljena 2004. godine temelji se na post-prazničnoj melanholiji, kratkim danima i dugim noćima, lošim vremenskim uslovima, neostvarenim novogodišnjim odlukama i manjku motivacije. Poznato je da za vreme praznika dajemo sebi više oduška i udaljavamo se od svakodnevne rutine, pa nakon prazničnog perioda često dolazi do pada raspoloženja. Ipak, na naše emocionalno stanje takođe utiče osećaj topline i udobnosti u sopstvenom domu ili radnom prostoru. Stoga, delimo sa vama nekoliko jednostavnih saveta za uređenje enterijera, kako biste pobegli od januarskog “sivila” i uneli toplinu nazad u svoj život u svega par koraka. Peach Fuzz je boja godine! Institut za boje Pantone proglasio je “Peach Fuzz” za boju 2024. godine – nežnu i mirnu nijansu izvedenu iz egzotične i energične narandžaste boje breskve, ali sa mnogo mekšim i elegantnijim izrazom, što joj omogućava da se bez napora uklopi u svaki savremeni dom.

Tim povodom, kompanija JYSK predstavila je asortiman proizvoda za uređenje doma u aktuelnoj Peach Fuzz boji. Kao i kod bilo kojeg istaknutog trenda ili boje, dodavanje svega nekoliko komada dekoracije ili nameštaja u svoj dom, umesto da se posvetite kompletnom preuređenju, može biti sjajan način da osvežite svoj prostor toplim nijansama.

Dodajte male dodire boje u svoj dom ili upotrebite mekane tekstile kao što su ukrasni jastučići kako biste još više utoplili svoj prostor. Presvucite vaše ukrasne jastuke GULDREGEN jastučnicama u toploj ružičastoj boji, a uz to dodajte ćebe KONGSSPIR u istoj smirujućoj nijansi.

Kako biste smirili tople tonove i napravili balans u prostoru, pronađite predmete za uređenje doma u bojama koje se dobro slažu sa Pantoneovim Peach Fuzzom, kao što su topla bela, bež, boja peska i kaki, kao i prašnjavo ili nežno ružičasta.

Ukoliko vaš posao radite od kuće ili samo želite da u potpunosti uživate u obrocima, radni ili trpezarijski prostor ulepšajte BISTRUP stolicama u aktuelnoj boji breskve, a u istoj nijansi, vašu dnevnu ili spavaću sobu možete obogatiti činijom CHRIS ili vazom.

Za ljubitelje cvetnih oaza u domu, tu je ružičasto veštačko cveće AGNER za odabrane prostorije i vaze u kontrastnim bojama. Za potpunu atmosferu poigrajte se sa postojećim osvetljenjem i pokušajte da osigurate što više prirodne svetlosti.

Za više inspiracije kada je reč o uređenju doma posetite JYSK.rs.