10 krajnje jednostavnih feng šui saveta
Pre nego što odustanete jer pomislite da je previše komplikovano uvesti feng šui u svakodnevicu, morate znati da ipak postoje laka pravila koja možete primeniti u vašoj kući i učiniti je prostorom zdravim za duh svih ukućana. Pogledajte šta i vi možete učiniti da ostvarite harmoničnu sredinu za lepo i zdravo stanovanje.

ELIMINIŠITE ĐUBRE
Ovo je jedna od najlakših stvari koju možete da uradite a jedna je od najvažnijih. U feng šui-ju se "čista kuća“ smatra srećnom kućom. To važi i za radni i za prostor u kom spavate.

RAŠČISTITE STARI NAMEŠTAJ I STVARI
Izbacite sve ono što ne volite, što je polomljeno, ne može brzo da se popravi ili ga uopšte ne vredi popravljati kao i stvari koje ne koristite preko godinu dana. Napravite od njih ili nešto novo ili muzejske primerke. ***11 razloga zašto odmah morate da se rešite krša!

BOJE U KUĆI
Boja je jedan od najjednostavnijih načina za kreiranje dobrog feng šui-a. Boje, kao i muzika, popravljaju raspoloženje i što više harmoničnih boja absorbujete tokom dana imaćete veći osećaj blagostanja. Nemojte se plašiti da unesete žive boje u vaš životni prostor. Boje su svetlost, a svetlost je ono što pozitivno utiče na naše raspoloženje.

PUSTITE SVETLO U KUĆU
I to prirodno svetlo. Uradite šta god možete da što više svetlosti uđe u vaš dom, tako ćete podići raspoloženje u njemu.

OŠTRI UGLOVI
Oštri uglovi su nosioci negativne energije. Ako su ka vama usmereni bilo kakvi oštri uglovi kao laseri, oni vam šalju i negativnu energiju, vodie računa o tome. ***Feng šui saveti za više strasti u spavaćoj sobi

VODITE RAČUNA O PROTOKU VODE
Svi odvodni sistemi bi trebalo da savršeno funkcionišu. Oni su mesto koje odvodi negativnu energiju koju izbacujete kroz nečistoću.

ORIJENTACIJA RADNOG STOLA
Da biste opuštenije radili i osećali se udobnije za vašim radnim stolom najbolje je da on bude okrenut ka vratima ili da sedeći možete krajem oka da vidite vrata.

TEHNIKA NE IDE U SPAVAĆU SOBU
Obavezno izbacite tehniku iz spavaće sobe. Napolje treba da ide ne samo televizor već i kompjuter i sl. uređaji.

KUPATILO
Vrata od kupatila pored spavaćih soba treba da budu zatvorena noću kako bi se odvojile energije i funkcije svakog prostora, piše Najbolja mama na svetu. ***Saveti za brzinsko sređivanje kuće

ŠIRITE POZITIVNU ENERGIJU OKO VAS
Iako ovo ne spada u feng šui pomoćiće vama i svima oko vas da živite ispunjeniji i srećniji život i lakše prebrodite svakodnevne probleme.