Kako bi jedna velika država izgledala kad bi njom upravljala ŽENA? Gorica Popović u ulozi Predsednika Rusije deli heklane medalje i peva, potpuno neuobičajeno za jednog vladara kome je nestalo metalno koferče sa dugmetom koje može da izmeni čitav svet. U ovim kompleksnim vremenima sa “zategnutim” odnosima smeh dođe kao lek. Komad popularnog ruskog autora Jurija Poljakova, u režiji Olje Đorđević se bavi večnom temom: vlast i mali čovek. U središtu pažnje je Mihail Stražarenko (Marko Gvero), nezadovoljan svojom pozicijom u društvu, nezadovoljan ženom i detetom, jednog dana odlučuje da kaže „ne” tom svetu koji ga guši ali, kako to biva u dobro napisanim komedijama, on to čini na neprimeren, nedovoljno isplaniran i pomalo trapav način koji dovodi do niza komičnih situacija.

Mihail krade koferče sa dugmetom za pokretanje atomskog rata, njegova žena Sonja (Jelena Ćuruvija Đurica), nesuđena glumica, prva saznaje za njegov prestup i nevoljno staje na stranu muža, koji je pri tome uhvati u pokušaju nevere sa kolegom i bivšim partnerom Edikom Superštajnom (Miljan Prljeta). U akciji spasavanja koferčeta, pojavljuje se i Edikova žena Nadežda, bivša sportistkinja (Vanja Nenadić).

U ovoj urnebesnoj komediji gde se sve vrti oko jednog nezadovoljnog aparatčika igraju i: Vukašin Jovanović, Danina Jeftić, Petar Mihailović, Ivan Ćirić i Bogdan Bogdanović, kao i Ivan Bekjarev i Dubravko Jovanović na video snimku.

Fotografije Duško Filipović