Triler koji nećete lako zaboraviti: Anabel

Knjiga za ljubitelje neprevaziđenih skandinavskih trilera Anabel proglašena je za najprodavaniji švedski roman u 2017. godini. Prodata je u čak više od osamdeset hiljada primeraka. Jedne letnje noći, sedamnaestogodišnja Anabel nestala je dok se vraćala kući sa zabave, a stihovi čuvene Poove pesme pojavili su se na zidu neugledne kuće. Policiji u malom Gulspongu, nenaviknutoj na ovakve zločine, potrebna je pomoć detektivke Šarlin Lager. Da bi pomogla u istrazi, detektivka mora da se vrati u mesto koje je napustila kad je imala četrnaest godina, i da pobegne odatle pre nego što neko otkrije istinu o njoj. Dok pokušava da sazna ko je Anabel i šta joj se desilo, Šarlin će se suočiti s najstrašnijim sećanjem iz detinjstva. Sećanjem na onaj dan kad je dozvolila da neko umre.

Autorka romana Anabel Lina Bengtsdoter odrasla je u maloj zajednici Gulsponga u jugozapadnom delu Švedske. Radila je kao nastavnica švedskog jezika i psihologije, a sa debitantskim romanom Anabel postala je vrlo popularna među čitaocima u skandinavskim zemljama. Živi i radi u Stokholmu.

Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje naslov ove autorke. Slični naslovi su: Devojka koja je ćutala Mikaela Jorta i Hansa Rosenfelta, Selfi Jusija Adlera Olsena i Anđeo čuvar Ejnara Hansena.