Tribina "Mediji - nauka - religija - kritika New Age ideologije"
Tribina: Mediji - nauka - religija - kritika New Age ideologije, se organizuje u okviru ciklusa Filozofija medija i biće održana 6. decembra 2011. godine s početkom u 19h,
u maloj sali Doma omladine u Beogradu.

Problematizovanje načina reprezentovanja nauke i religije – i u vezi s tim – pomodnih ideologija u medijima, kao sto je New Age, na primer, predstavlja tematski okvir ove tribine o filozofiji medija.

Koliko su nauka i religija prisutne, odnosno odsutne iz domena aktuelne medijske kulture, te kako se njihovi sadržaji sinkretički mešaju u New Age ideologiju, i prezentuju u javnosti, svakako je podložno refleksiji i kritičkom promišljanju, što čini osnovni pristup ovoj filozofsko-medijskoj problematici.

Tim povodom, na tribini će govoriti: dr Milanka Todić, dr Zoran Jevtović, dr Dragan Ćalović, dr Bogdana Koljević, dr Vladislav Šćepanović.

Razgovor sa gostima tribine vodiće Dragan Ambrozić, urednik programa.

Ciklus tribina Filozofija medija zajednički realizuju: Mladi grašak, udruženje građana za umetnost, kulturu, medije i društvena pitanja (Beograd), Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja (Zagreb), Institut za fotografiju Crne Gore (Podgorica), beogradske plesne škole Casa Latina i Kapuera Angola centar, u saradnji sa Domom omladine u Beogradu i Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka Srbije.

Tribinski program Filozofija medija finansijski je u celosti podržao Fond za otvoreno društvo Srbije.

Zahvaljujemo se Fondu za otvoreno društvo Srbije, Domu omladine u Beogradu i Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka Srbije na pomoći u realizovanju Projekta, kao i prijateljima Filozofije medija kao što su: AntiAging centar, Nestle Adriatic Foods, Gorki List, Optika Radovančević i Manzana agencija.