Nakon popularne Gven Stejsi u prva dva nastavka animiranog Spajdermena o Majlsu Moralesu, Sony Pictures donosi nam igrani superherojski film u kojem glavne uloge nose zagonetne Spajder-junakinje iz Marvelovih stripova. Spektakl Madam Veb sa Dakotom Džonson u glavnoj ulozi, stiže 15. februara na repertoar domaćih bioskopa. U filmu pratimo kako se mlada bolničarka na Menhetnu Kasandra Veb (Dakota Džonson) suočava sa otkrićima o svojoj prošlosti. Sa svojim novostečenim moćima, ona okuplja tim sa tri mlade žene predodređene za moćnu budućnost... ako uspeju da prežive smrtonosnu sadašnjost u kojoj ih vreba misteriozni zločinac. Rediteljka filma Madam Veb je proslavljena S.Dž.Klarkson koja je radila na hit serijama kao što su Succession, Jessica Jones, Dexter i Dr. House, a ovo joj je filmski debi. Na scenariju je radila zajedno sa Kler Parker (producentkinja serija Život na Marsu i MI-5).

Kreatori filma Madam Veb ističu da je u pitanju nesvakidašnji žanrovski složen superherojski film, i da je prvenstveno u pitanju psihološki triler, kome specijalni efekti nisu jedini aduti. Na taj načim Marvel želi da serijalu unese svežinu i na nov način zainteresuje gledaoce.

Vodeće uloge u filmu ostvarile su Dakota Džonson (trilogija 50 nijansi sive), potom Sidni Svini (serije Euforija, Sluškinjina priča, Oštre stvari, romantična komedija Samo ne ti), Selest O'Konor (Isterivači duhova: Nasleđe), Izabela Mersid (Dora i izgubljeni zlatni grad) i Ema Roberts.

Film o misterioznoj i vidovitoj Marvelovoj junakinji u domaće bioskope stiže 15. februara.