Jedan od najtalentovanijih mladih pijanista Srbije Davud Vesnić održaće solistički koncert u Ustanovi kulture „Gvarnerijus” u utorak, 23. maja 2023. godine, s početkom u 20 časova. Dobitnik prvih nagrada na takmičenjima „Petar Konjović“, „Sirmium music fest“, „Memorijalu Dušan Protić”, na međunarodnim takmičenjima u Šapcu i Smederevu, za publiku u „Gvarnerijusu” izvešće najlepše kompozicije Baha, Betovena, Šopena i Skrjabina. Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368. Davud Vesnić (Novi Pazar, 1999.) je student klavira na prvoj godini master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Osnovne akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti završio je u klasi prof. Nataše Mitrović.

Ostvario je zapažene rezultate i osvojio brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, od kojih su značajne na: 23. Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ (prva nagrada, laureat), 5. Internacionalnom takmičenju u Smederevu (prva nagrada), 22. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu (prva nagrada), Internacionalnom muzičkom festivalu „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici (prva nagrada, laureat), Republičkom takmičenju (prva nagrada, laureat), „Memorijal Dušan Protić“ u Beogradu (prva nagrada), 25. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2021. (prva nagrada), Internacionalnom klavirskom natjecanju u Zagrebu 2021. (prva nagrada) kao i specijalna nagrada za izvođenje dela R.Ščedrina. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu ga je odlikovao specijalnom nagradom „Olga Mihajlović“ za najtalentovanijeg pijanistu 2021. godine.

Bio je učesnik masterklasova kod eminentnih profesora: Sofija Vajan (Pariz, Francuska), Kordelija Hofer-Tojč (Salcburg, Austrija), Đuzepe Albaneze (Trst, Italija), Jurij Kot (Ukrajina), Severinjo Ortiz Rej (Vigo, Španija), Nenad Kačar (Zagreb, Hrvatska), Lidija Bizjak (Pariz, Francuska), Evgenija Rubinova (Augsburg, Nemačka). Bio je učesnik na brojnim festivalima koji su se održavali u Novom Pazaru od kojih je najznačajniji „World Music Fest Zeman“. Organizovao je koncert povodom 149. godine rođenja Sergeja Rahmanjinova, a projekat je nosio naziv „Prolećni Vesnik“, koncert je održan 1. Aprila 2022. u Novom Pazaru. Samouki je kompozitor. Svirao je i održao koncerte u galerijama i salama zadužbine Ilije M. Kolarca, Ctudentskog kulturnog centra (SKC), Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), ArtGet.

Foto: promo