Projekcija dokumentarnog filma LaBOLatorija u subotu 26. novembra u 18h u Distriktu, Objekat 5, Lokal 4. "LaBOLatorija 23" je dugometražni dokumentarni film koji prati nekoliko mladih glumica i performerki u umetničkom procesu istraživanja teme nasilja nad devojčicama i ženama kroz susret sa sobom ali i susret sa devojkama iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd. Ovo je priča o performerki i njenom hodu po mračnim odajama svoje duše, njenom susretu sa tuđim iskustvima zlostavljanja i hodu po ivici izvođačkog i ličnog. Film otkriva jedan uglavnom zatvoren i intiman dramski proces grupe glumica i devojaka iz Zavoda, prati njihovo lično istraživanje teme nasilja i vodi nas u segmentima kroz performans izveden u Novom Sadu koji je u svoj laboratorijski lavirint za izazivanje emocija uvukao posetioce od kojih su neki upravo tad doživeli “radove na otvorenom srcu”.

Ovo je priča o svim devojčicama i ženama koje su preživele neki vid nasilja, o tome kako ga i same nekad činimo ali i o tome kako smo ga potisnule i zaboravile da bismo nastavile dalje.

23 ubijene žene od početka godine u vreme kad smo planirali performans, 24. ubijena pred performans. Brojke nevidljivo ubijenih i traumatizovanih nemamo.

Da li nastavljamo da brojimo?

Pokušavamo da razumemo zašto!?

Nakon filma biće održan razgovor sa rediteljkom i nekim od glumica/performerki (Kristinom Milivojević, Tanjom Đurić Josić)