Nastavljajući tradiciju dočeka Nove godine uz popularnu klasičnu muziku, i ovog 31. decembra u sklopu manifestacije „Beogradska zima“ biće održan besplatan koncertni program NOVA GODINA – OTMENO, u dvorani Gvarnerijus sa počekom u 21 čas. Organizator je Dom omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda i pripremio nam je ekskluzivan program klasične muzike, sa našim najboljim umetnicima, kao što su Beogradski akademski orkestar harmonika, pod umetničkim rukovodstvom solista i Bobana Bjelića i orkestar Camera Serbica uz umetničko vodstvo Ljubiše Jovanovića i dirigenticu Vesnu Šouc i brojne izvođače koji će zabavljati slušaoce. Sprema se i specijalno soul iznenađenje sa Belgrade Soul Sextet-om na kraju večeri! Besplatne propusnice mogu se preuzeti na blagajni Gvarnerijusa. Camerata Serbica je osnovana 2004. godine kao orkestar istaknutih solista, profesora i asistenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.  Camerata Serbica ima 45 stalnih članova, a pridružuju im se i najbolji diplomirani studenti i odabrani muzičari iz drugih orkestara. Odlučujući kriterijum za poziv u orkestar je da muzičar ima uspešnu solo karijeru.

Prepoznajući visok umetnički kvalitet orkestra, Ujedinjene nacije u Srbiji i Crnoj Gori prihvatile su sponzorstvo za koncertnu sezonu 2005/2006 u kojoj je Camerata Serbica bila promoter Milenijumskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija. Orkestar je nastupao na mnogim prestižnim festivalima u Srbiji i inostranstvu.  Sa ovim ansamblom nastupili su neki od najznačajnijih umetnika kao što su Lučano Pavaroti, Vladimir Aškenazi, Emanuel Pahud, Marjana Lipovšek, Vilfrid Štrele, Rajner Honek, Lorenc Nasturica, Kordelija Hefer, kao i najznačajniji srpski muzičari i dirigenti.  Povodom 70 godina Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Camerata Serbica objavila je CD sa vrhunskim srpskim i svetskim solistima.

Belgrade Soul Sextet do sada je ostvario niz uspešnih koncerata u gradovima širom Srbije, kao i u inostranstvu, a redovono učestvuje i na različitim uglednim festivalima širom Evrope. Cilj svih nastupa ansambla je da tradicionalnu, evropsku i balkansku muziku, u originalnim aranžmanima - u sasvim novom, savremenom i zanimljivom ruhu,  predstavi publici. Njihova muzika je tako protkana poznatim melodijama džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike, koju predstavlja sevdah.

Sastav Belgrade Soul Sextet nastao je 2017. godine, na inicijativu njegovog umetničkog vođe, trubača i  profesora Nikole Mijajlovića. Ansambl čine šest renomiranih umetnika i profesora iz sfere klasične muzike:

Nikola Mijajlović, truba - Nenad Ljubenović, harmonika - Stevan Bata Kovačević, kontrabas - Bojan Mladenović, klavir
Siniša Jović, perkusije - Jelena Jakovljević, vokal

UČESTVUJU:

Beogradski akademski orkestar harmonika
Umetničko rukovodstvo i solista: Boban Bijelić
Camerata Serbica
Umetničko vodjstvo Ljubiša Jovanović
Dirgent: Vesna Šouc

Solisti:

Aleksandra Kinđić, oboa
Una Stanić, violina
Vuk Ovaskainen, violončelo
Ljubiša Jovanović, flauta
Glorijan Balaž, violina
Dušan Svilar, tenor
Nikola Mijajlović, truba
Vladimir Vujović, klavir
Zoran Anić, gitara
Nenad Ljubenović, harmonika
Stevan Kovačević, kontrabas

Belgrade Soul Sextet

www.domomladine.org