Naš priznati gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović nakon tri godine ponovo nastupa u Beogradu. Koncert pod nazivom „Nemanja Bogunović i prijatelji” biće održan u nedelju, 21. maja od 19.30 na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Povod za održavanje koncerta je obeležavanje 25 godina duge karijere ovog vrsnog muzičara, ali i promocija novog albuma „Midnight Serenade” koji će u maju biti objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music. „Veoma se radujem što ću posle trogodišnje pauze ponovo nastupiti pred beogradskom publikom, i velika mi je čast i zadovoljstvo što će se ovaj koncert održati upravo na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu“ kaže Bogunović i dodaje: „Na ovom koncertu ću, između ostalog, publici predstaviti svoje kompozicije koje su nastajale u proteklih nekoliko godina, a koje će se naći na mom novom albumu.“

Uz maestra Bogunovića, na ovom koncertu će nastupiti i naši istaknuti umetnici: Jelena Dimitijević, Radmila Vardalić, Uroš Bobić, Jasmina Mima Vrbanić, Ljubinko Lazić, Aleksandar Radojičić, Marija Lazić,  Gorana Ćurgus...  „Posebno mi je zadovoljstvo što ću i ovog puta podeliti scenu sa svojim dragim prijateljima i kolegama sa kojima sarađujem već duži niz godina“ naglašava Bogunović.

Nemanja Bogunović je dugi niz godina prisutan na internacionalnoj koncertnoj sceni. Održao je koncerte u preko 20 zemalja i nastupao je u vodećim koncertnim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku i Kenedi Centar u Vašingtonu.

Sa samo šesnaest godina, kao stipendista vlade SAD-a, upisao je Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije započeo je rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros u San Diegu. Diplomirao je na FMU u Beogradu. Nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, sa kojim je debitovao 2005. godine.

Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete „gitarista poetske muzikalnosti” i “džentlmen sa gitarom”.

Snimio je pet albuma i izdao zbirku kompozicija za gitaru, kao i dve knjige transkripcija i aranžmana. Svoj poslednji album „Bogunovic Plays Bogunovic“ snimio je 2019. godine u saradnji sa gudačkim ansamblom „Strings Attached“.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od 20. aprila na blagajni Narodnog pozorišta kao i online na www.narodnopozoriste.rs.