U petak 23. septembra, s početkom u 19 časova, posetioce Ustanove kulture Gvarenrijus očekuje koncert violončelistkinje Kristine Ivanković koja će, uz klavirsku saradnju Ružice Gojković, izvesti dela kompozitora Dejana Despića, Aleksandra Vujića i Ivana Brkljačića. Koncert je deo projekta “Muzika domaćih kompozitora za violončelo i klavir” koji je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja. Ulaz na koncert je slobodan. Kristina Ivanković (Valjevo, 1987.) osnovne studije violončela završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Imre Kalmana, a potom i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Božića. Dobitnica je stipendije Fonda za mlade talente, Ministarstva omladine i sporta, kao jedan od hiljadu najboljih studenta Srbije na osnovnim i master studijama. Osvajala je brojne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima i festivalima.

Kao jedina violončelistkinja iz Srbije, dobitnica je stipendije za Festival junger Künstle Bayoreuth u Nemačkoj, gde je imala priliku da sarađuje sa eminentnim dirigentima kao što su Gabriel Feltz (Nemačka) i Elizabeth Fuchs (Austrija). Pohađala je i letnji kurs Internacional Menuhin Music Academy u Švajcarskoj.

Usavršavala se kod svetski poznatih vilončelista kao što su Nail Braun, Jagoba Fanlo, Luiz Hopkins, Kristijan Benda, Stefan Popov, Tobijas Stosiek i Gavriel Lipkind.. Aktivno se bavi izvođačkim i pedagoškim radom. Sa pijanistkinjom Ružicom Gojković nastupa od 2017. godine. Članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Ružica Gojković (Prijepolje, 1986.) diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi Maje Rajković. Osvojila je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji. Nastupa kao solistkinja, kamerni muzičar, i kao klavirski saradnik.

Učestvovala je na ciklusima koncerata Odabrani za odabrane kao i na festivalima Piano City u Novom Sadu i Piano Fest u Subotici.  Svirala je na festivalu Klara Šuman – žena ispred svog vremena. Usavršavala se na kursevima Aleksandra Šandorova, Aleksandra Serdara, Nevene Popović, Vladimira Miloševića, Jurija Kota, Vladimira Stojnića, Tami Kanazave i Juvala Admonija. Članica je kamernog sastava Kvadrema koji je osnovan sa ciljem promovisanja stvaralaštva savremenih srpskih kompozitora i koji je za izvođenje dela domaćih autora nagrađen zlatnom plaketom na muzičkom festivalu Mokranjčevi dani u Negotinu. Članica je i klavirskog dua Barabar sa Jasminom Raković, sa kojim 2018. godine osvaja treću nagradu na međunarodnom takmičenju Chopin Roma u Italiji. Aktivno nastupa sa flautistkinjama Jelenom Šarenac i Jasminom Živić kao članica dua ali i u okviru trija Fenix. Sa violončelistkinjom Kristinom Ivanković nastupa od 2017. godine. Od 2019. je studentkinja doktorskih studija na FMU u Beogradu, odsek kamerna muzika. Angažovana je kao profesorka klavira u MŠ Mokranjac od 2010. godine.