Talentovani mladi italijanski pijanisti Antonio i Mikele Argentijeri predstaviće se beogradskoj publici i održati solističke koncerte 02. i 03. aprila u Ustanovi kulture Gvarnerijus. U utorak, 2. aprila (20h), koncert će održati Antonio Argentijeri (1997, Bari, Italija) koji će izvesti dela Debisija, Prokofjeva, Kejdža, Olbrajta i Tanake. Mikele Argentijeri (1999, Bari, Italija) nastupiće dan kasnije, u sredu, 3. aprila (20h) a na programu ovog koncerta su dela Baha, Betovena, Rahmanjinova i Stravinskog. Antonio Argentijeri studirao je na Muzičkom konzervatorijumu „Niccolò Piccinni” u Bariju i diplomirao sa navišim ocenama kod profesorke Geme Dibatiste. Pohađao je majstorske kurseve kod istaknutih pijanista a trenutno pohađa napredne kurseve klavira na Evropskoj umetničkoj Akademiji „Aldo Čikolini“, kod maestra Pjerluiđi Kamićije.

Pobednik je brojnih pijanističkih takmičenja, uključujući Nacionalno takmičenje „San Nikola – Đovani“, Evropsko pijanističko takmičenje „Cità di Altamura“, Nacionalno takmičenje „Rocco Rodio“, Nacionalno takmičenje „Igor Stravinski” u Bariju, Nacionalni festival „Giovani Talenti” u Traniju, Međunarodni festival umetnosti „I Colori dell’Arte“, Međunarodno takmičenje „Euterpe“ u Koratu, nacionalnog takmičenja „Van Westerhout“ u Moli u Bariju, Međunarodnog takmičenja „Pjetro Argento” u Đoja del Kole, Međunarodno takmičenje „G. Rospigliosi“ u Lamporekiju i Evropskog pijanističkog takmičenja „Salentinae Terrae“. U okviru studija muzike pohađa i kurseve elektronske muzike prvog nivoa na Konzervatorijumu za muziku „Niccolò Piccinni” u Bariju, pod vođstvom maestra Frančeska Skaljole i napredni kurs savremenog klavira kod maestra Emanuela Arčiulija na Muzičkoj akademiji Pinerolo.

Mikele Argentijeri studirao je na Muzičkom konzervatorijumu „Niccolò Piccinni” u Bariju kod profesorke Geme Dibatiste i diplomirao sa najvišim ocenama. Pobednik je brojnih klavirskih takmičenja, uključujući: Državno takmičenje „San Nikola – Đovani“, nacionalno takmičenje „Igor Stravinski“ u Bariju, nacionalni Festival „Giovani Talenti“ u Traniju, Međunarodni festival umetnosti „I Colori dell’Arte“, Međunarodno takmičenje „Euterpe“ u Koratu, nacionalno takmičenje „Van Westerhout“ u Moli u Bariju, Međunarodno takmičenje „Pjetro Argento“ u Đoja del Kole, Međunarodno muzičko takmičenje u mestu Sanikandro di Bari, Međunarodno takmičenje „G. Rospigliosi“ u Lamporekiju i „Nicola Di Stefano” muzičke nagrade u San Ferdinando di Pulja. Pohađao je majstorske kurseve kod istaknutih pijanista a trenutno završava akademske studije muzičke nastave i nastavlja studije klavira kod prof. Geme Dibatiste.

Ulaz na oba koncerta je slobodan, dodatne informacije i rezervacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368.

Foto Antonio Argentieri Gvarnerijus promo