U petak, 24. februara, s početkom u 19 časova, posetioce Ustanove kulture Gvarnerijus očekuje koncert “Muzika i poezija” džez pevačice Marije Mone, koja će nastupiti uz klavirsku saradnju Aleksandra Karpova. Publika će imati priliku da uživa u muzici, poeziji i pričama o inspirativnim ljudima, koji su rizikovali sve kako bi se posvetili onome što zaista vole. Na programu su autorske numere umetnika a ulaz na koncert je slobodan, uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 066/8028-368. Maria Mone, ruska pesnikinja i muzičar, završila je Moskovski fakultet za improvizovanu muziku, odsek džez pevanje. Marija se bavi i pisanjem pesama i nastupa na popularnim mestima u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Aleksandar Karpov, ruski kompozitor i pijanista, diplomirao je na Sankt-Peterburškom državnom konzervatorijumu Rimski-Korsakov kao dirigent hora. Kao kompozitor sarađuje sa francuskom organizacijom „Runo umetnosti” („La toison d’art“). Njegova dela su izvođena u mnogim koncertnim salama kao što su „Theatre du Chatelet” u Parizu (Francuska), u katedrali u Briselu (Belgija), Operi Monte Karlo i mnogim drugim salama u Holandiji, Nemačkoj idiljem Evrope. Uglavnom komponuje savremenu muziku za balete, mjuzikle i muziku za dramska dela. U Rusiji najčešće sarađuje sa koreografom Vladimirom Varnavom i rediteljem Maksimom Didenkom. Kratki film koji je snimio zajedno sa Maksimom izveden je 2019. na festivalu Bauhaus u Vajmaru.    

Program: autorske numere Marije Mone, muziku komponovao Aleksandar Karpov
 
Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368.

Za dodatne informacije i rezervaciju karata, kontaktirajte nas telefonom ili mejlom.

Foto: Gvarnerijus