Otvaranje izložbe „Šobajić – TRAG“ slavnog srpskog i evropskog slikara i vajara Miloša Šobajića biće održano u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul), Rige od Fere br. 4, u Beogradu, u utorak 5. aprila, u 18 časova. Prva u nizu izložbi posvećenih velikanima umetnosti, „Šobajić – TRAG“ svojevrsni podsetnik na bogato i raznovrsno stvaralaštvo Miloša Šobajića koji nas je pre godinu dana prerano napustio. Zaprokul ovom izložbom želi da oda počast jednom od najznačajnijih imena savremene  umetnosti. Publici će biti predstavljene slike u kombinovanoj tehnici i ulja na platnu iz privatnih kolekcija. Izložba obuhvata ranog i poznog Šobajića –  s kraja šezdesetih, onog najupečatljivijeg s kraja osamdesetih i poslednju fazu nakon dvehiljaditih.

Tema Šobajićevih slika je uvek čovek, čak i kada je odsutan: Već odavno slikam samo trag koji čovek ostavlja na stvarima koje ga okružuju.

Pozdravnu reč uputiće Marko Krstić, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a izložbu će otvoriti Đorđe Kadijević, likovni kritičar i reditelj, i Vladimir Tomčić, istoričar umetnosti i kolekcionar.

IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA DO 17. APRILA

RADNIM DANIMA OD 9 DO 17 ČASOVA,

RIGE OD FERE 4

ULAZ JE SLOBODAN