Besplatne bioskopske projekcije na otvorenom biće organizovane od 15. juna do 24. avgusta u TC Galerija sa početkom u 20.30 časova, a ova manifestacija, koju je omogućila kompanija Telekom Srbija, nosiće naziv „Open Air Cinema“ i biće namenjena svim građanima. Tokom manifestacije posetioci će moći da uživaju u projekcijama kultnih domaćih filmova, ali i u remasterizovanim klasicima najpopularnijih filmskih ostvarenja. Kompanija Telekom Srbija je u cilju trajnog očuvanja filmske baštine pokrenula nov projekat  pod nazivom „Film živi“ koji se odnosi na remasterizaciju čak 1.000 naših filmskih klasika, kojim se značajno unapređuje kvalitet naslova. Raznovrsna kinematografska dela, koja su obeležila detinjstvo i odrastanje mnogih generacija u našoj zemlji, kao i duhovite replike koje su odavno ušle u svakodnevni govor, svi zainteresovani moći će da pogledaju tokom celog leta i to na otvorenom.

Svake naredne subote biće prikazan jedan film čiju projekciju je obezbedila kompanija Telekom Srbija, od kojih su neki stari više od šest decenija, a neki su predstavljeni tek ove godine. Prvi na repertoaru nalazi se ovogodišnji film „Nedelja“, a na dan njegove „Open Air“ projekcije 15. juna, posetioci će imati mogućnost da se druže sa glavnim glumcima tog filma, i to u okviru Superstar štanda u TC Galerija.

„Zadovoljstvo nam je što smo deo letnje manifestacije Open Air Cinema i što ćemo našim sugrađanima omogućiti da potpuno besplatno uživaju u filmovima u produkciji Telekom Srbija kao i u kultnim filmovima čiju remasterizaciju je podržao Telekom Srbija. Sve ovo zajedno je još jedna potvrda da kontinuirano i predano radimo u smeru čuvanja i unapređenja srpskog filma. Repertoar na otvorenom u Galeriji kombinuje najnovije naslove kao što su filmovi Nedelja i Ruski Konzul, ali i sasvim kultne kao što su: Kako je propao rokenrol, Mi nismo anđeli i drugi. Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na otvaranju 15.juna i da još jednom svi zajedno uživamo u filmskoj umetnosti na obali reke Save“, izjavila je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju kompanije Telekom Srbija.

Do 24. avgusta, filmovi će se subotom projektovati prema sledećem redosledu: „Ruski konzul“, „Ala je lep ovaj svet“, „Komedija na tri sprata“, „Što se bore misli moje“, a zatim će program biti usmeren na nešto starija ostvarenja – „Mi nismo anđeli“, „Balkan ekspres“, „Sivi kamion crvene boje“, „Kako je propao rokenrol“, „Povratak otpisanih“, i čuveni film „Orlovi rano lete“ iz davne 1966. godine.
Kompanija Telekom Srbija nastoji da posetiocima omogući neobičan doživljaj uživanja u filmovima na otvorenom, kako bi doprinela raznovrsnosti kulturnih sadržaja za sve generacije tokom letnje sezone. Društvena odgovornost kompanije ogleda se u težnji da u lokalnoj zajednici stvara prijateljstva, zajedničke uspomene i sećanja, ali i prostor za razonodu i zabavu koji je dostupan svima.