Ovogodišnji Oboa Fest slavi svoju 5. godinu postojanja i održava se od 28. juna do 1. jula, pod nazivom „Cvetanje oboe“. Pored stranih gostiju i majstorskih radionica u Sali Beogradske filharmonije održaće se tri besplatna koncerta: 29. juna u 20 časova gost iz Francuske, oboista  Žan Luj Kapecali, uz saradnju sa domaćim umetnicima -  oboistkinjom Sanjom Romić, oboistkinjom Ivanom Dakić, fagotistom Nemanjom Mihailovićem, čembalistkinjom Jovanom Topalov i pijanistom Markom Bogdanovićem, predstaviće zanimljiv muzički program. Koncert će biti poseban po tome što će uz priču i slike predstaviti razvoj - cvetanje instrumenta oboa od početka do današnjih dana.

Ovu priču će ispratiti kompozicije različitih muzičkih perioda i ansambala, uz koje će  pored samog muzičkog doživljaja publika naučiti i poneti sa sobom još nešto novo. Nakon koncerta uz podršku vinarije Milanović biće upriličen susret publike i umetnika.

30. juna u 20 časova, takođe besplatni koncert održaće mladi oboisti Srbije uz klavirsku saradnju Marka Bogdanovića.

U petak 01. jula, sa početkom u 12 časova polaznici majstorskog kursa Oboa festa zajedno će, kao ansambl oboa, odsvirati zanimljiv program koji su pripremali u toku kursa sa profesorom Kapecalijem.

Tokom Oboa Festa biće dodeljena i nagrada „Ljubiša Petruševski“ najboljem i najperspektivnijem polazniku Oboa festa, a sastojaće se iz plakete, novčane nagrade, kao i nastupa na sledećem Oboa festu.  Ove godine navršava se 20 godina od smrti Ljubiše Petruševskog, dugogodišnjeg profesora oboe na beogradskoj Akademiji umetnosti koji se celog života zalagao za razvoj oboističke škole u Srbiji.

Prostor Beogradske filharmonije biće obogaćen posebnim biljkama čime će rasadnik “Jovanja” firme Erozija iz Valjeva upotpuniti temu “cvetanja oboe” ovogodišnjeg Oboa Festa. Ove godine gost Oboa Festa je proizvođač oboe Buffet Crampon iz Pariza, čiji umetnik, oboista iz Francuske, Žan Luj Kapecali vodi ovogodišnji majistorski kurs. Kao neizbežni deo oboe je i umetnost pravljenja piskova, čije tajne otkriva Heiko Froš, oboista koji stoji iza Oboe shop-a iz Nemačke.

Organizacioni tim  Oboa Festa čine: Ivana Dakić, Sanja Romić i Petar Vucelić. Oboa Fest podržali su: Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Opština Zvezdara, SOKOJ, Beogradska filharmonija, Buffet Crampon, Oboe Shop, Erozija - rasadnik Jovanja i Vinarija Milanović.