U neobičnom retro ambijentu čuvenog beogradskog zdanja, zgradi BIGZ-a, danas je završeno snimanje nove ambiciozne igrane televizijske serije „Azbuka našeg života“. Projekat realizovan u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija, nastao je po motivima popularnih romana poznate srpske autorke Mirjane Bobić Mojsilović. Uprkos poteškoćama zbog epidemije virusa, nakon šezdeset snimajućih dana na najlepšim beogradskim lokacijama, u inspirativnoj i pozitivnoj atmosferi, ekipa serije „Azbuka našeg života“, na čelu sa rediteljkom Jelenom Bajić Jočić, danas stavlja tačku na ovaj deo posla i ulazi u fazu postprodukcije. „Ovo je neka vrsta savremene bajke“, objašnjava rediteljka. „To je priča o naizgled srećnim ljudima koji imaju novac, moć, uspeh, kratkotrajna zadovoljstva. Ipak, u vrtlogu savremenog načina života oni gube ono najdragocenije – gube jedni druge“. Uverena u uspeh serije jer se, kako kaže, radi o uvek aktuelnoj ljudskoj priči koja ne poznaje granice i nacije, Jelena Bajić Jočić dodaje: „Uživali smo stvarajući ovu seriju. Cela ekipa, zajedno sa mnom i glumcima, delila je tu iskričavu pozitivnu stvaralačku energiju i ja sam sigurna da će i gledaoci to osetiti i uživati“.

Glumačka podela „Azbuke“ veoma je zanimljiva. Pored Jadrana Malkoviča, evropskog glumca koji je odskora poznat publici na našim prostorima i Aleksandre Janković, prvakinje pozorišta Atelje 212, koji će u seriji oživeti glavne likove Uroša i Vesne Popović, kroz oko Contrastove kamere prošla je plejada poznatih srpskih glumaca. Noseće role odigrali su još i Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Miona Marković, Đorđe Mišina, kao i Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić, Nedeljko Bajić, a svojim upečatljivim ulogama i glumačkom pojavom, priču o porodici Popović obogatiće i veliki Aljoša Vučković, zatim Radoš Bajić, kao i sama autorka romana „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“ – Mirjana Bobić Mojsilović.

U žanrovskom smislu, „Azbuka našeg života“ biće pravo osveženje u domaćoj TV ponudi jer se radi o jednoj uzbudljivoj, ali iskrenoj i emotivnoj porodičnoj drami, u kojoj je težište stavljeno na uvek aktuelne i svima zanimljive muško-ženske odnose. U priči koja će biti prijemčiva široj televizijskoj publici, biće predstavljen životni put i raspad jedne moderne beogradske porodice. Ipak, autori serije nisu oklevali da iskoriste ovu priču da na suptilan način provuku i svojevrstan kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja u ljudima ostavlja duhovno siromaštvo.

TV serija „Azbuka našeg života“ imaće deset jednočasovnih epizoda i biće premijerno emitovana ove jeseni na kanalu Superstar TV i Prvom programu RTS-a.