29. januar @Dan sećanja

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, i ove godine organizujemo svečanost pod nazivom Hineni Hineni, koja će se održati u utorak 29. januara 2019. godine u 18.00 časova u beogradskoj sinagogi Sukat Šalom, u ulici Maršala Birjuzova broj 19. Ovaj svečani skup sastoji se iz dva povezana događaja. Najpre će biti otvorena izložba učeničkih radova iz cele Srbije, prikušpljenih tokom konkursa Holokaust - kultura sećanja, organizacije Haver Srbija, koji je pokrenut pre tri godine. Svečani program Hineni Hineni počeće u 18:45. Scenario je priredila profesorka Nada Banjanin Đuričić a program izvode učenici Železničke tehničke škole iz Beograda, učenici Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ iz Jakova i studenti Fakulteta muzičke umetnosti.

Ovaj skup, pored komemorativnog, ima i obrazovno - vaspitni karakter. U programu učestvuju deca i mladi: osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti. Posebno je važan multidisciplinarni pristup temi, ostvaren kroz saradnju nastavnika humanističkih nauka, umetnosti i budućih muzičkih pedagoga. Uz tekstove koji se bave ličnim i kolektivnim sećanjem, identitetom, verom i ljubavlju, program obuhvata pesme na hebrejskom, srpskom i engleskom jeziku, ladinu, i jidišu.

Autorka programa: Nada Banjanin Đuričić, profesorka sociologije u Železničkoj tehničkoj školi. Saradnici u realizaciji: Maja Dorić, nastavnica muzičke umetnosti, Violeta Živković nastavnica srpskog jezika i Nikola Mitić, nastavnik istorije u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ iz Jakova i studenti Fakulteta muzičke umetnosti.

Organizacija, logistička podrška i izložba: organizacija Haver Srbija.