Tribeca Tribeca
Jedna od značajnijih gradskih gastro destinacija i u novu jesenju sezonu ulazi sa sveže umivenim i „apdejtovanim“ jelovnikom. Tribeca je restoran koji stalnim inovacijama menija u okvirima visoko postavljenih standarda, svaki put prezentuje sijaset maštovitih i atraktivnih kreacija savremene internacionalne kuhinje. 
 
Posle prepoznatljivog kuvera od maslina i pet vrsta svežeg peciva, već prvi gang doneo je pravo iznenađenje – teleći pastrami. Taj specijalitet (pastrami je zapravo stari način čuvanja i začinske pripreme mesa) svetsku slavu stekao je u Njujorku, pa je logično bilo da se kod nas premijerno pojavi u restoranu koji nosi ime i šarm te čuvene njujorške četvrti. Tanke komadi pastramija, servirani na svežem miksu zelenih salata, sa laganim dresingom, čeri paradajzima i listićima parmezana koji skladno zaokružuju finalni ukus. 
 
Usledio je efektno aranžiran karpaćo od hobotnice sa dosta začina, zelenom salatom i blagim prelivom u kojem su se topili savršeno spremljeni komadi hobotnice. Ubrzo zatim na sto je stigao i karpaćo od jagnjetine. Režnjevi mekanog, sočnog jagnjećeg mesa posluženi su na zelenoj salati, sa borovnicama i laganim umakom od nane, jogurta i fete koji je davao šmek i adekvatan balans ovom jelu.

Kao finale ove gurmanske priče došla je vruća taljata od najkvalitetnijeg bifteka, gotovo puteraste strukture, prelivena uljem od tartufa i sa prilogom od grilovanog povrća. 
 
Izvrsni zabajone krem sa prosekom i svežim voćem ostavili smo za kraj, a moramo pomenuti i odlična vina vinarije Radovanović, koja su znalački bila uparena sa svakim jelom. Cene su i dalje korektne, a na ljubaznu, diskretnu i profesionalnu uslugu smo već navikli na ovom mestu. 
 
 
Kralja Petra 20
Milutina Milankovića 134d